Ο Ron Dennis πιστεύει πως η απόδοση της MP4-30 θα “ζωντανέψει” στους επόμενους αγώνες

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso on track.

Τελικά το αποτέλεσμα της Ουγγαρίας δεν αναπτέρωσε απλά το ηθικό της ομάδας του Woking, αλλά άνοιξε και την όρεξη του Ron Dennis, ο οποίος υπόσχεται συνεχή βελτίωση της απόδοσης της MP4-30 στους επόμενους αγώνες, ξεκινώντας από τις αναβαθμίσεις στο Spa. Ο επικεφαλής της McLaren εντοπίζει το βασικό πρόβλημα στο ότι το μονοθέσιο δεν παράγει τα απαιτούμενα ποσά κάθετης δύναμης, που θα φέρουν τα ελαστικά της Pirelli σε ιδανική θερμοκρασία. Όταν, όμως, θα γίνει αυτό, θεωρεί πως το μονοθέσιο θα “ζωντανέψει“.

Νομίζω ότι αυτό που πήραμε από το Σαββατοκύριακο (στην Ουγγαρία) είναι ο ρυθμός μας. Είχαμε προβλήματα στις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες έκρυψαν τη δυνατότητα μας να είμαστε μεταξύ 8ης και 12ης θέσης, αλλά ο ρυθμός αγώνα ήταν καλός.

Προσπεράσαμε πολλά αυτοκίνητα και είχαμε πολύ καλή ισορροπία στο μονοθέσιο. Τώρα, η δουλειά που βάλαμε, όχι μόνο στο αυτοκίνητο, αλλά και τον κινητήρα, θα αρχίσει να ρέει μέσα στους επόμενους αγώνες. Θα έχουμε σίγουρα άλλο ένα βήμα στο Spa και έπειτα νομίζω όλα θα γίνουν σταδιακά καλύτερα.

Ένα από τα πράγματα που μας έχουν δυσκολέψει, είναι η θερμοκρασία των ελαστικών. Απλά δεν έχουμε το επίπεδο της συνολικής απόδοσης για την παραγωγή της κατάλληλης θερμότητας στο εσωτερικό του ελαστικού. Νομίζω ότι όταν θα ξεπεράσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα και θα κάνουμε τα ελαστικά να λειτουργήσουν, το αυτοκίνητο θα “ζωντανέψει”. Αυτό συμβαίνει περιστασιακά στον αγώνα, όμως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε, αλλά θα φτάσουμε εκεί.

Σύμφωνα με τον Eric Boullier, το μονοθέσιο της McLaren έχει κρυμμένη απόδοση που φτάνει δευτερόλεπτα και όχι απλά κάποια δέκατα. Βέβαια, την ίδια στιγμή, η διαφορά του RA615H της Honda, σε σχέση με τον Mercedes-Benz PU106B Hybrid υπολογίζεται στα 120 άλογα, ένα δυσθεώρητο νούμερο, που δύσκολα θα καλυφθεί ακόμη και μέσα στον επόμενο χρόνο. Προσθέτοντας στην εξίσωση και την φύση των επόμενων σιρκουί, είναι μάλλον απίθανο να επαναλάβει η ομάδα το αποτέλεσμα της Ουγγαρίας, παρά την εξέλιξη που περιμένει ο Dennis πως θα υπάρξει στους ερχόμενους αγώνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...