Ένα λάθος ήταν αρκετό για την 9η θέση του Vettel

Σχετικά άρθρα

GP BELGIO F1/2015

Κακή αποδείχθηκε η σημερινή ημέρα για τον Sebastian Vettel και γενικότερα για τη Ferrari. Ο Kimi Raikkonen αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, ενώ ο Γερμανός θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 8η θέση, λόγω της ποινής του Romain Grosjean, καθώς ο τελευταίος του γύρος δεν ήταν αλάνθαστος, έτσι η ιταλική ομάδα ξεκίνησε με το αριστερό το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αν και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.

Ο Γερμανός ήταν ο μόνος εκ των δύο οδηγών της Scuderia που πέρασαν στο Q3, ωστόσο το λάθος στο τελευταίο chicane στοίχισε από τον 4 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή την ευκαιρία να έχει μια καλύτερη θέση στην εκκίνηση του αυριανού αγώνα, όμως και ο ίδιος παραδέχεται πως δεν μπορούσε να βρεθεί πίσω από τις Mercedes.

Ήταν απογοητευτικό. Είχαμε μόνο ένα σετ ελαστικών και μετά χάσαμε τόσο πολύ χρόνο στην τελευταία στροφή που κόστισε πολύ σε μία μέρα σαν τη σημερινή. Ο γύρος ήταν εντάξει μέχρι την τελευταία στροφή, όταν πήγα πολύ «βαθιά» και είχα πολύ κακή έξοδο. Αυτό μου κόστισε πολύ χρόνο, κοντά στα 2 δέκατα, κάτι που δε θα ήταν αρκετό για την 3η θέση, αλλά θα μπορούσα να πάω πιο ψηλά από την 9η θέση. Το λάθος αυτό κόστισε και δεν είμαι χαρούμενος.

GP GRAN BRETAGNA F1/2015

Σύμφωνα με τον 28χρονο, ο ρυθμός της SF15-T θα πρέπει να είναι καλύτερος στον αγώνα απ’ ότι σήμερα, έτσι ο Γερμανός έχει ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα, ωστόσο το βάθρο δε θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό, γιατί η Williams έδειξε καλή  ταχύτητα.

Έχουμε κάνει εντυπωσιακή πρόοδο και αυτό με κάνει αισιόδοξο για αύριο, διότι θα είμαστε πιο γρήγοροι από τα μονοθέσια μπροστά μας. Θα πρέπει να έχουμε καλό ρυθμό και όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχει κάποια πιθανότητα για ένα χαοτικό ξεκίνημα, αλλά έχουμε όλο τον αγώνα για να βελτιωθούμε.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...