Αυτό είναι το νέο Honda Civic Sedan

Σχετικά άρθρα

2016 Honda Civic Sedan (2)

Το νέο Honda Civic Sedan πιάστηκε χωρίς ίχνος καμουφλάζ σε μια πόλη στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α με τις φωτογραφίες του να κάνουν αμέσως τον γύρο του κόσμου. Το αυτοκίνητο, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη 16 του μηνός διαθέτει μπούμερανγκ πίσω φωτιστικά σώματα, με τον συνολικό σχεδιασμό του να είναι αρκετά διαφορετικός από αυτόν της απερχόμενης γενιάς. Διαθέτει πιο έντονα κεκλιμένη γραμμή οροφής, με την μπροστά χρωμιομένη γρίλια να συνεχίζει μέχρι το πάνω μέρος των φωτιστικών σωμάτων.

Η Honda αναφέρει πως το νέο Civic Sedan είναι “το πιο φιλόδοξο νέο Civic στην 43η ιστορία του, αναμφισβήτητα σπορ, εξελιγμένο και με μια νεανική νέα ματιά” αντλώντας αρκετά στοιχεία από το Civic Concept που είδαμε στην έκθεση της Νέας Υόρκης τον περασμένο Απρίλιο.

2016 Honda Civic Sedan (3)

Θα γίνει το πρώτο μοντέλο της Honda που θα πωλείται με turbo κινητήρες στις Η.Π.Α, φορώντας δύο turbo Earth Dreams VTEC κινητήρες, με το νέο Civic εκτός από sedan να προσφέρεται στις Η.Π.Α επίσης σε Coupe, Si, πεντάθυρο hatchback, του οποίου η κατασκευή θα γίνεται στην Αγγλία, και σε Type R. Η η 10η γενιά του Civic αρχικά θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, με τον έναν να είναι ο 1.500αρης VTEC turbo με άμεσο ψεκασμό –στην έκδοση Type S– που θα συνδυάζεται με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο αλλά και με ένα CVT. Στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει την καριέρα του από το 2017.

Θα εξοπλίζεται με αρκετά συστήματα ασφαλείας (Lane Departure Warning, Forward Collision Warning, Multi-Angle Rearview Camera, Adaptive Cruise Control, Honda LaneWatch). To Civic Sedan θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Honda στο Greensburg της Ιντιάνα και Alliston του Οντάριο, με τα Civic Coupe και Si να κατασκευάζονται μόνο στο εργοστάσιο του Alliston.

2016 Honda Civic Sedan (1)

Στο εσωτερικό, το ταμπλό του έχει πιο απλή σχεδίαση, με την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να βρίσκεται στο κέντρο του. Από κάτω της, βρίσκεται το σύστημα ελέγχου του κλιματισμού, με το τριάκτινο τιμόνι να είναι πολυλειτουργικό έχοντας πάνω του όλα τα απαραίτητα κουμπιά. [Ευχαριστώ για το tip, Νίκο]

ΠηγήCivicX

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...