Στην Αγγλία απαγορεύεται πλέον το κάπνισμα εντός αυτοκινήτου, αν μεταφέρεις ανήλικο

Σχετικά άρθρα

Car-Smoking

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν παιδιά έχει συζητηθεί πολλές φορές και στην Αγγλία και Ουαλία, η πραγματοποίηση και ισχύ αυτού του νόμου είναι πιο κοντά από ποτέ.

Η GEM Motoring – μια οργάνωση για την οδική ασφάλεια και την αποκατάσταση βλαβών, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει πλήρως την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το κάπνισμα σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν ανήλικα παιδιά. Συγκεκριμένα ο νόμος που θα ισχύσει από 1 Οκτωβρίου του 2015, απαγορεύει το κάπνισμα στους οδηγούς οχημάτων, όταν είναι παρών κάποιος κάτω των 18 ετών (ο νόμος περιλαμβάνει ακόμα και άτομα 17 ετών με προσωρινή άδεια οδήγησης).

Το πρόστιμο για όσους είναι φανατικοί καπνιστές και επιλέξουν να αγνοήσουν το νόμο, ορίζεται σε £50 (70 ευρώ), με τους οδηγούς να είναι σε κίνδυνο επιβολής διπλού προστίμου, αν καπνίζουν οι ίδιοι και κάποιος συνεπιβάτης τους. Ο νέος κανονισμός μπορεί να φανεί λίγο σκληρός στους καπνιστές, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Jane Ellison, που μίλησε στον Guardian, αναφέρθηκε σε έρευνα που έχει δείξει, πως περίπου το 1/3 των παιδιών που εκτίθενται στον καπνό σε οχήματα, δεν αισθάνονται άνετα να ζητήσουν από τον καπνιστή να σταματήσει επειδή αισθάνονται φοβισμένα ή αμήχανα.

Εντυπωσιακό ποσοστό είναι ότι περίπου σχεδόν το 33% των παιδιών (περίπου 3.000.000) εκτίθενται σε καπνό σε οχήματα και 200 παιδιά την εβδομάδα επισκέπτονται παθολόγο λόγω της επίδρασης του παθητικού καπνίσματος στα αυτοκίνητα. Οι Άγγλοι φημίζονται για την αυστηρότητά τους απέναντι στους καπνιστές, συγκεκριμένα με αυτόν τον νόμο δίνουν πρώτοι το “καλό” παράδειγμα και σαν φανατικός αντικαπνιστής ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...