Η Force India ζητάει να λάβει νωρίτερα μέρος του χρηματικού επάθλου της επόμενης σεζόν

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Russian Grand Prix - Race Day - Sochi, Russia

Οι μικρομεσαίες ομάδες της Formula 1 έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση, ειδικά τα τελευταία χρόνια, για λόγους που έχουμε αναφέρει και έχουν αναλυθεί πολλές φορές. Ιδιαίτερα δύσκολη εποχή αποτελεί το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, παρότι δεν υπάρχουν τότε αγώνες, κι ο λόγος είναι απλός: Τα χρήματα από τα έπαθλα των ομάδων για το περασμένο πρωτάθλημα πληρώνονται σε 10 δώσεις, με τους δυο αυτούς μήνες να είναι εκτός πληρωμών.

Έτσι, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για μια ανεξάρτητη ομάδα, που εξελίσσει το νέο της μονοθέσιο, δεν υπάρχει ρευστό. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα με τους προμηθευτές, όπως είδαμε σε πολλές περιπτώσεις πέρυσι, ενώ καθυστερεί και την εξέλιξη του αυτοκινήτου, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο. Η Force India πάλεψε με αυτά τα προβλήματα το ’15 και πλέον ζήτησε από τον Bernie Ecclestone προκαταβολή μέρους των χρημάτων που δικαιούται για τη νέα χρονιά. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας, Bob Fernley, δήλωσε για το θέμα:

Οι πληρωμές σταματάνε με το που τελειώνει η σεζόν. Έτσι, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ισορροπήσουμε τα πράγματα καλύτερα, να έχουμε καλύτερη ταμειακή ροή, επειδή η ταμειακή ροή κατά τη χειμερινή περίοδο, για εμάς, είναι η χειρότερη στιγμή.

Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα μόνο για εμάς, είναι για να κάνουμε τη ζωή των προμηθευτών μας λίγο πιο εύκολη. Βρίσκονται κάτω από μεγάλη πίεση και μπορεί να πιεστούν ακόμα πιο πολύ, ειδικά όταν και άλλες ομάδες έχουν προβλήματα. Προσπαθούμε να βρεθούμε μπροστά από το πρόγραμμά μας, σε αντίθεση με πέρυσι, όταν ήμασταν λίγο πιο πίσω από αυτό.

Έχουμε κάνει την αίτηση μας με διαφανή τρόπο και θα περάσει μέσω της νόμιμης διαδικασίας. Πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν κι άλλες ομάδες αισθάνονται ότι πρέπει να κάνουν το ίδιο πράγμα, οπότε θα μπορούσε να είναι μια ελαφρώς πιο αργή διαδικασία. Μπορεί να είναι μια συλλογική κατάσταση, προφανώς όχι για όλους, αλλά για τις λίγες ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι (στα προβλήματα με τους προμηθευτές).

Ο Ecclestone έδειξε την υποστήριξή του τρέχοντας το ζήτημα, με τις υπόλοιπες ομάδες να έχουν στα χέρια τους το γράμμα της Force India και να το εξετάζουν, αφού για να εγκριθεί αυτό που ζητάει η Ινδική ομάδα, απαιτείται ομοφωνία.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...