To Audi R8 θα φορέσει τον 2.5 TFSI με e-turbo

Σχετικά άρθρα

r8

Είναι γνωστό πως η enty-level έκδοση του Audi R8 θα διαθέτει turbo κινητήρα. Το γνωρίζαμε μήνες προτού παρουσιαστεί το νέο γερμανικό μοντέλο, και σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από την Αγγλία, το οποίο και επικαλείται πηγές μέσα από το Ingolstadt, στο πίσω μέρος του “μικρού” R8 θα τοποθετηθεί ο 2.5 TFSI πεντακύλινδρος κινητήρας της Audi.

Πρόκειται για τον κινητήρα που φορά το RS3, αλλά στο R8 θα αποκτήσει και e-turbo, ώστε από τα 367 άλογα που αποδίδει στο RS3, η ιπποδύναμή του να αυξηθεί στα 400 με 500 άλογα. Οι φήμες στην αρχή μιλούσαν πως ο κινητήρας που θα αντικαταστήσει στον V8 4.2-λίτρων FSI ατμοσφαιρικό κινητήρα θα ήταν ο 3.0-λιτρος TFSI V6 που φορά το S4, συνεχίστηκαν με έναν νέο 2,9 λίτρων twin-turbo V6, αλλά οι Γερμανοί φαίνεται πως προτίμησαν τον μικρότερο κινητήρα, τοποθετώντας σε αυτόν e-turbo το οποίο θα μειώνει το turbo lag, ενώ θα διατηρεί όσο πιο χαμηλά γίνεται την κατανάλωση καυσίμου.

ΠηγήAutoExpress

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...