Φυλάκιση ενός έτους για τον άνδρα που έριξε την Veyron στη λίμνη

Σχετικά άρθρα

bugatti-veyron-lake-crash

Και ποιος δεν θυμάται τον Andy House, τον άνδρα που όπως αποδείχτηκε έριξε σκοπίμως την Bugatti Veyron του το 2009 σε μια λιμνοθάλασσα του Τέξας για να πάρει αποζημίωση 2,2 εκατ. δολαρίων από την ασφαλιστική εταιρία. Με τον House να κρίνεται ένοχος από το δικαστήριο, ήταν αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που μπορούσε να φτάσει έως και τα 20 χρόνια, αλλά τελικά το δικαστήριο αποφάνθηκε να τον τιμωρήσει με ποινή κάθειρξης ενός έτους.

Για εσένα που δεν θυμάσαι την ιστορία θα στη θυμίσω. Ο Andy House είχε πάρει δάνειο 1 εκατ. δολάρια από τον Lloyd Gillespie το 2009 για να αγοράσει την Veyron του 2006. Την ασφάλισε στην ασφαλιστική Philadelphia Indemnity Insurance. Μόλις 3 εβδομάδες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο τύπος έριξε την Veyron στη λίμνη, ενώ λίγες εβδομάδες μετά από το περιστατικό, είχε βγάλει την Veyron σε αγγελία ενώ απαιτούσε από την ασφαλιστική εταιρία το ποσό των 2,2 εκατ. δολαρίων.

Αυτό οδήγησε την ασφαλιστική να έχει ενδοιασμούς για το αν πρόκειται για κανονικό ατύχημα ή αν το “μαγείρεψε” ο ιδιοκτήτης. Επίσης ο House έκανε με την Veyron του μέσα σε 3 εβδομάδες, περισσότερα από 1.200 μίλια (1.930 χλμ), περισσότερα από όσα του επιτρέπει το ασφαλιστήριο που είχε υπογράψει.

Ο House είπε στην ασφαλιστική πως έριξε τη Veyron στη λίμνη όταν προσπαθούσε να αποφύγει έναν πελεκάνο, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως έσκυψε να πάρει το κινητό που του είχε πέσει στα πόδια του. Το παράξενο είναι ότι ο House άφησε την Veyron να λειτουργεί για περισσότερα από 15 λεπτά μέσα στη λίμνη καταστρέφοντας έτσι τον κινητήρα. Ο λόγος που το έκανε αυτό, είπε ότι βγήκε από την Veyron χωρίς να την σβήσει, επειδή τον τσιμπούσαν τα κουνούπια.

Το κακό για τον House είναι ότι κάποιος έγραψε με το κινητό του το ατύχημα, που δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος πελεκάνος. Έτσι η υπόθεση ακολούθησε την δικαστική οδό. Η ασφαλιστική έκανε δική της έρευνα και δεν βρήκε ίχνη φρεναρίσματος ενώ ένας πληροφοριοδότης, είπε στην ασφαλιστική, ότι ο House πρόσφερε σε κάποιον χρήματα, ώστε να την κάψει, για να πάρει πίσω τα 2.000.000 δολάρια από την ασφαλιστική.

ΠηγήKTRE

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...