Οι υποσχέσεις των μεγαλοστελεχών του VW Group δεν ίσχυσαν. Η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα πως για να περικόψει το κόστος, στον απόηχο του σκανδάλου εκπομπών ρύπων, προχωρά στην απόλυση 600 εποχιακών υπαλλήλων της, στο εργοστάσιο της στη πόλη Zwickau της Γερμανίας.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η VW κατασκευάζει το Golf και το Passat, η παραγωγή των οποίων θα μειωθεί το επόμενο έτος λόγω υποχρεωτικής άδειας του προσωπικού. Η VW επίσης ανέστειλε την παραγωγή του εργοστασίου της στη Δρέσδη, λόγω της αναδιάρθρωσης της, με το νέο ηλεκτρικό Phaeton να παρουσιάζεται σε τρία χρόνια από σήμερα. Το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει σε ένα περίπου ένα έτος από σήμερα.

Το εργοστάσιο του Zwickau απασχολεί 8.800 άτομα, με τους 500 εργαζομένους του εργοστασίου της Δρέσδης να κατασκευάζουν πλέον μόλις 8 Phaeton την ημέρα. H VW εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει δουλειά σε κάποιους από τους 600 υπαλλήλους που θα απολυθούν, σε δύο εργοστάσια της Porsche, με τους υπαλλήλους του εργοστασίου της Δρέσδης να μετακινούνται στο εργοστάσιο της πόλης Zwickau.