Γνώρισε τον Thor. Το καλύτερο ανδρείκελο δοκιμών πρόσκρουσης

Σχετικά άρθρα

thor

Αυτός ο Thor. Το ανδρείκελο “The Test Device for Human Occupant Restraint” όπως είναι ολόκληρο το όνομα του, αποτελεί το εξυπνότερο ανδρείκελο δοκιμών για crash test που υπάρχει σήμερα και κοστίζει 400.000 δολάρια.

Με τις παλιές κούκλες να μετρούν συνήθως 20 μεταβλητές, ο Thor φέρει 57 αισθητήρες που καταγράφουν και αναλύουν 140 μεταβλητές όπως την συμπίεση του στήθους, την επιτάχυνση του στέρνου και την μετατόπιση του κρανίου.

Η NHTSA αναφέρει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Thor από το 2019 και μετά, κάτι που σημαίνει πως οι εταιρίες αυτοκινήτων θα πρέπει να κάνουν τα οχήματά τους ακόμη ασφαλέστερα. Όπως εξηγεί ο Warren Hardy, ο επικεφαλής του τμήματος Injury Biomechanics του Virginia Tech Center, η ομάδα του σχεδιάζει τον Thor ώστε να προβλέπει ένα ευρύτερο φάσμα των τραυματισμών που μπορεί να υποστεί το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr