Έξι μικροσκοπικά ρομπότ μπορούν να τραβήξουν το αυτοκίνητο σου

Σχετικά άρθρα

607491

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Stanford έχουν κατασκευάσει αυτά τα μικροσκοπικά robot, τα οποία έχουν εκπληκτικές δυνατότητες έλξης. Πιο συγκεκριμένα, έξι από αυτά μπορούν να ρυμουλκήσουν (με πολύ αργή ταχύτητα) ένα αυτοκίνητο βάρους μέχρι 1.800 κιλά, παρότι το κάθε ένα ζυγίζει μόλις 17 γραμμάρια.

Το μυστικό, σύμφωνα με την ομάδα των επιστημόνων, είναι βιομίμηση. Τα “weebots” έχουν σχεδιαστεί ώστε να μιμούνται τις σαύρες gecko με τα κολλώδη πόδια τους, που μπορούν να υποστηρίξουν ένα βαρύ φορτίο, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να αποκολληθούν με ευκολία. Σε προηγούμενα πειράματα, αυτά είχαν ανέβει στους τοίχους και είχαν τραβήξει μεγάλα βάρη, αλλά αυτή τη φορά, τα ρομπότ δουλεύοντας ως ομάδα μυρμηγκιών κατάφεραν να τραβήξουν ένα βαρύ φορτίο.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα μυρμήγκια μπορούν να ενισχύσουν την δύναμη τους, χρησιμοποιώντας τρία από τα έξι πόδια ταυτόχρονα, με τον πτυχιούχο φοιτητή, David Christensen, να δηλώνει σχετικά:

Με την εξέταση της δυναμικής της ομάδας, και όχι της μονάδας, είμαστε σε θέση να οικοδομήσουμε μια ομάδα από microTug ρομπότ, που, σαν τα μυρμήγκια, είναι υπερδυνατά το καθένα, αλλά και σαν ομάδα όταν εργάζονται από κοινού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...