Δοκιμές στο Nurburgring για τα Aston Martin DB11, Audi SQ5 και S5 Sportback

Σχετικά άρθρα

spy-video-audi-sq5-s5-sportback-aston-db11

Άνοιξε το Nurburgring στις αρχές τις εβδομάδας και όλες αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν σιγά σιγά ξανά τις δοκιμές εξέλιξης. Έτσι, στο παρακάτω video θα δεις με τη σειρά την νέα Aston Martin DB11, το νέο Audi SQ5, καθώς και το S5 Sportback.

To βρετανικό sportcar παρουσιάστηκε στις αρχές του μήνα στην έκθεση της Γενεύης, έχοντας ήδη πάνω από 1.400 παραγγελίες, και μηχανικά φοράει ένα ολοκαίνουριο σύνολο, σχεδιασμένο και εξελιγμένο από την Aston Martin και τον επικεφαλής powertrains της, Brian Fitzsimons. Πρόκειται για έναν twin-turbo V12 με χωρητικότητα 5.204 κ.εκ. που αποδίδει 608 άλογα και 700 Nm ροπής, χαρίζοντας στο νέο μοντέλο τον τίτλο της “ισχυρότερης Aston Martin DB στην ιστορία”.

Από την άλλη, το νέο Q5 θα το δούμε μέσα στο έτος, με την γερμανική εταιρία να έχει επενδυθεί μεγάλα ποσά για να εφοδιάζεται με υβριδικά και εναλλακτικά μηχανικά σύνολα. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω στην MLB Evo πλατφόρμα, που κάνει χρήση αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής, θα ζυγίζει λιγότερο κατά τουλάχιστον 100 κιλά σε σχέση με τη τωρινή γενιά και κίνηση θα παίρνει από μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου τεσσάρων και έξι κυλίνδρων (2.0 TFSI, 2.0 TDI, 3.0 TFSI, 3.0 TDI), ενώ θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση, με τις γρήγορες εκδόσεις SQ5 TDI καιSQ5.

Τέλος, αν δεν κάνω λάθος, αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το S5 Sportback, το οποίο θα φοράει τον 3-λιτρο TDI κινητήρα απόδοσης 272 ίππων, που θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...