30 πιθανοί επενδυτές για την Takata

Σχετικά άρθρα

takata (1)

Η Takata βρίσκεται στην αναζήτηση επενδυτών για να μπορέσει να τα βγάλει εις πέρας, λόγω του σκανδάλου με τους ελαττωματικούς αερόσακους της, ώστε να αποφύγει την πτώχευση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reutes, περίπου 30 επενδυτές ενδιαφέρονται να στηρίξουν οικονομικά της ιαπωνική εταιρία, με τους μισούς να έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον νέο σύμβουλο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Εκπρόσωποι των εταιριών που φέρεται να ενδιαφέρονται για την Takata αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις. Ανάμεσα στις εταιρίες βρίσκεται η KKR & Co με τις συζητήσεις να βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο.

Παράλληλα, η Takata πούλησε στα τέλη του περασμένου Απρίλη, σχεδόν το σύνολο των 2,2 εκατομμυρίων μετοχών της Honda που κατείχε, ώστε να βάλει στα ταμεία της μετρητά που έχει τόσο ανάγκη. Η Takata κατέχει επίσης μετοχές της Toyota, της Nissan, της Fuji Heavy Industries (μητρικής εταιρείας της Subaru), της Suzuki Motor Corp και της Mitsubishi Motor Corporation, με το σύνολο των μετοχών να αποτιμάται στα 88 εκατ. δολάρια.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...