673126

Η βρετανική πρωτεύουσα αγωνίζεται με το να καθαρίσει τους δρόμους της από τους ιδιοκτήτες εκείνων των supercars, που νομίζουν πως οδηγούν στη πίστα του Silverstone. Οι aftermarket εξατμίσεις των supercars με V8, V10 και V12 κινητήρες, μπορεί να παράγουν εντυπωσιακό ήχο, αλλά πλέον έχει κουράσει τους κατοίκους του Λονδίνου, να βλέπουν αυτοκίνητα να οδηγούνται “δίχως αύριο” στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Έτσι στο πολυτελές Knightsbridge, στο Chelsea και στο Kensington, περιοχές του Λονδίνου που συχνάζουν οι ιδιοκτήτες των supercars, η αστυνομία θα αναλάβει δράση και όταν διαπιστώνει παραβάσεις, αμέσως θα προχωρά στην επιβολή προστίμων και κυρώσεων που μπορεί να οδηγήσουν στη προσωρινή κατάσχεση του αυτοκινήτου, αλλά και στη σύλληψή των οδηγών.

Η αστυνομία έχει λάβει έναν τεράστιο αριθμό καταγγελιών για “απερίσκεπτη οδήγηση αυτοκινήτων” κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και δεν είναι μόνο οι οδηγοί των supercars -κυρίως με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή- που θα πρέπει να συμμορφωθούν με τον Νόμο, μιας και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι δεκάδες car spotters, εκείνοι οι άνθρωποι δηλαδή, που “κυνηγούν” τα supercars με τις βιντεοκάμερες τους, ενθαρρύνοντας τους οδηγούς των πανάκριβων αυτοκινήτων να προχωρήσουν σε απερίσκεπτες πράξεις, ώστε να ανεβάσουν τα σχετικά video στο YouTube. Πρόσφατα ένας car spotter πήρε πρόστιμο £100, επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των αστυνομικών.