Η Laguna Seca αντιμετωπίζει προβλήματα διαχείρισης. Πάλι

Σχετικά άρθρα

Mazda-1-laguna-seca-racetrack-named-americas-too

Φαίνεται ότι τα προβλήματα της πίστας αγώνων Laguna Seca επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς η αγωνιστική λέσχη sport αυτοκινήτων της χερσονήσου του Monterey (SCRAMP), ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται την πίστα από τότε που χτίστηκε το 1957, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να χάσει τον έλεγχο της, πάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Los Angeles, η περιφέρεια του Monterey εξετάζει τρεις ξεχωριστές προτάσεις για να αναλάβουν τον έλεγχο της πίστας, η οποία χάνει περίπου 250.000 δολάρια ετησίως. Πιο πιθανές είναι αυτές αυτή της International Speedway Corporation (ISC), εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια France και διαχειρίζεται το NASCAR.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η ISC δοκίμασε την τύχη της πέρσι, αλλά απέσυρε την προσφορά της. Έπειτα, υπάρχει μια τοπική συμμαχία, που ονομάζεται Φίλοι της Laguna Seca, με την τελική καταχώρηση να προέρχεται από τον ιδρυτή του Long Beach Grand Prix, Chris Pook, και τον τοπικό ιδιοκτήτη εστιατορίου fast-food, Landon Hofman.

Laguna Seca

Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη στα πρώτα στάδια, με την υπεύθυνο επικοινωνίας της περιφέρειας του  Monterey, Maia Carroll, να δηλώνει ότι οι τρεις υποψηφιότητες έχουν υποβάλει την απαραίτητη αίτηση και θα συναντηθούν με την επιτροπή του Monterey την ερχόμενη Δευτέρα.

Μετά την απόσυρση της πρότασης από την ISC τον περασμένο Σεπτέμβριο, η SCRAMP συνεργάστηκε με αξιωματούχους της περιφέρειας του Monterey για να διαχειριστούν καλύτερα τη πίστα, και θέσπισαν ένα νέο διοικητικό συμβούλιο να διαχειριστεί τα πράγματα. Όμως, παρά τις προσπάθειες, η SCRAMP έχει αντιμετωπίσει έντονες κριτικές για τη κακοδιαχείριση της πίστας.

Laguna Seca

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, που επικαλείται μια έκθεση των ενόρκων της περιφέρειας του Monterey, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημοσιοποίησε μικρότερο εισόδημα, εξαπάτησε τους πιστωτές και καθυστέρησε τις πληρωμές για να “μαγειρέψει” τα βιβλία του, καθώς και χρησιμοποίησε κονδύλια για τη βελτίωση της πίστας ώστε να καλύψει λειτουργικές δαπάνες.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η πίστα χρειάζεται βραχυπρόθεσμα 2 εκατομμύρια δολάρια για λειτουργικά έξοδα, και 10 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις κεφαλαίου. Τα 250.000 δολάρια σε απώλειες της πίστας έρχονται, παρότι έχει ετήσια έσοδα ύψους 10 με 15 εκατομμύρια δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...