To DTM γιορτάζει τη “χρυσή επέτειο” του Nürburgring

Σχετικά άρθρα

d79ee895038e8247c22e590362c9635e

Aυτό το Σαββατοκύριακο, το DTM γιορτάζει τη πεντηκοστή φορά που θα αγωνιστεί στη θρυλική πίστα που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Nürburg στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου. H πίστα, στις διάφορες μορφές της, από την Nordschleife, τη χάραξη για GP μέχρι και το sprint circuit, συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα απ΄την έναρξη του, 32 χρόνια πριν.

Η ITR, η οργάνωση που ελέγχει το DTM, ιδρύθηκε σε αυτή την πίστα, στις 11 Ιουνίου του 1986, αλλά κι ο τωρινός πρόεδρός της, ο Hans Werner Aufrecht- ή αλλιώς, “Μr.AMG”- εκλέχτηκε στο Nürburgring, στο παλιό Sporthotel-Tribüne. Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος:

50 φορές στο Ring, 50 φορές στο ανώτερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του ενθουσιασμού των οπαδών και 50 φορές μια υψηλού επιπέδου οργάνωση στην πίστα με μια από τις καλύτερες εγκαταστάσεις παγκοσμίως.

Στις 17 Ιουνίου του 1984, ο Olaf Manthey νίκησε στο πρώτο αγώνα που διεξήχθη στο Nürburgring με ένα Rover Vitesse και από τότε, 73 αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί εκεί, με τους 41 στη GP διαδρομή, 22 στην αντίστοιχη sprint και 10 στη Nordschleife, με τις αξέχαστες μάχες 155 V6 Ti-190E Class 1 να καθηλώνουν τους θεατές. Από το 1988 έως και το 1993, οι αγώνες διεξήχθησαν στην “Πράσινη Κόλαση”.

160908-Manthey
1984, Olaf Manthey και Rover Vitesse

O τρεις φορές πρωταθλητής του DTM, Klaus Ludwig, αποκαλείται δικαίως “ο βασιλιάς του Ring”, καθώς είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο Nürburgring, έχοντας σημειώσει 14 νίκες, και ο πολυπρωταθλητής Bernd Schneider έχει ανέβει έξι φορές στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. 5 νίκες έχει κατακτήσει ο Manuel Reuter. Συνολικά, 31 οδηγοί από 10 διαφορετικές χώρες και 8 διαφορετικές εταιρείες έχουν δει πρώτοι την καρό σημαία τερματισμού στο Nürburgring.

1992bernd
1992, Bernd Schneider

Ως προς τους κατασκευαστές που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια, η Mercedes κατέχει για πρωτεία στις νίκες, με 31 συνολικά, ακολουθούν η BMW με 11 και η Audi με 10. Πέρσι, οι Maxime Martin (BMW) και Miguel Molina (Audi) ανεδείχθησαν νικητές στους δύο αγώνες, ενώ, 7 οδηγοί από το φετινό grid έχουν νικήσει στη γερμανική πίστα: Bruno Spengler (3), Mattias Ekström και Martin Tomczyk (2), Maxime Martin, Robert Wickens, Miguel Molina και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μarco Wittmann, έχουν νικήσει από μια φορά έκαστος.

Bonus video: Ολόκληρος ο πρώτος αγώνας στο Nürburgring για το πρωτάθλημα του ITC του 1996.

https://www.youtube.com/watch?v=rqtbZ10YCg8

 

ΠηγήDTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...