Η Apple συνεργάζεται με μηχανικούς της Magna

Σχετικά άρθρα

apple

Μετά την είδηση πως η Apple απέλυσε δεκάδες εργαζομένους από το project του αυτοκινήτου της, το Bloomberg αναφέρει πως μια ομάδα μηχανικών της Apple στο Sunnyvale συνεργάζονται με μηχανικούς της Magna Steyr, με τους τελευταίους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple. Η είδηση αυτή κάνει σαφές πως η Apple πλέον έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με τρίτους για την κατασκευή του αυτοκινήτου τους, μιας και αν αποφάσισε να το κατασκευάσει μόνη της από την αρχή, θα έπρεπε να δαπανήσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αναλυτές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε φήμες σχετικά με εταιρική σχέση μεταξύ της Apple και της Magna. Τον περασμένο Απρίλιο, κυκλοφόρησε η είδηση πως η Apple έχει δημιουργήσει ένα μυστικό εργαστήριο στη Γερμανία, με την Magna να αναλαμβάνει τη παραγωγή του Apple Car στο εργοστάσιό της στο Graz της Αυστρίας, εκεί όπου θα κατασκευάζει επίσης μέρος της παραγωγής της νέας Σειράς 5, ενώ κατασκευάζει ήδη την Mercedes G-Class, με την παραγωγή της Jaguar E-Pace και των νέων BMW Z4/Toyota Supra να ξεκινούν από τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, η Apple θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό της όχημα με αυτόνομες λειτουργίες το 2021, με το “Project Titan” της Apple να κοστίζει κοντά στις $75.000, τιμή παρόμοια με αυτή του Tesla Model S. Το μοντέλο θα είναι σχεδιασμένο από τους ανθρώπους της Apple, αλλά το 80% της παραγωγής του θα γίνεται από εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρίας από το Κουπερτίνο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...