Με φετινούς κινητήρες της Ferrari θα τρέχει το 2017 η Sauber

Σχετικά άρθρα

sauber

Η χειρότερη ομάδα της φετινής σεζόν έχει αποδειχθεί πως είναι η Sauber. Η ελβετική ομάδα είναι η μοναδική που δεν έχει σημειώσει κανέναν βαθμό στη φετινή σεζόν. Μέχρι και η Manor το έχει καταφέρει, γεγονός που δείχνει ότι η φετινή χρονιά είναι πεταμένη στα σκουπίδια, έτσι οι μηχανικοί έχουν στρέψει την προσοχή τους στο 2017, όπου θα μονοθέσια θα παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές.

Η Sauber χρησιμοποιεί φέτος τους κινητήρες της Ferrari, κάτι που θα συμβαίνει και το 2017, με μια σημαντική διαφορά: θα είναι οι φετινοί και όχι οι νέοι κινητήρες. Αυτό επιβεβαίωσε η επί κεφαλής της ομάδας, Monisha Kaltenborn, λέγοντας πως πρόκειται για μία καθαρά στρατηγική απόφαση, η οποία λήφθηκε πριν από την οριστικοποίηση των κανονισμών, όταν οι μηχανικοί δούλευαν πάνω στην C36, έτσι θέλησαν να κρατήσουν όλα τα δεδομένα από τον τωρινό κινητήρα.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα χρησιμοποιούμε τους τελευταίους φετινούς κινητήρες της Ferrari το 2017. Το σκεπτικό γύρω από αυτή την απόφαση είναι ότι την πήραμε πριν από καιρό -όχι πρόσφατα-, όταν βασικά οι κανονισμοί για την επόμενη χρονιά δεν ήταν 100% ξεκάθαροι. Σε εκείνο το σημείο, πήραμε τη στρατηγική απόφαση να εστιάσουμε τους πόρους μας στην ανάπτυξη του σασί, στην ανάπτυξη της απόδοσης και τον τρόπο που αφήσουμε την πλευρά του κινητήρα με τις πληροφορίες και τις περιοχές που γνωρίζουμε. Έτσι, είναι καθαρά στρατηγική απόφαση που πήραμε προτού οι κανονισμοί της νέας σεζόν να έχουν ολοκληρωθεί.

Η Kaltenborn τόνισε, επίσης, πως με τα οικονομικά είναι σαφώς βελτιωμένα με τους νέους ιδιοκτήτες, συνεπώς θα μπορέσουν να καλύψουν το μειονέκτημα από το γεγονός ότι ο κινητήρας δε θα είναι τόσο δυνατός όσο των ανταγωνιστών τους.

ΠηγήF1i

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...