Wittmann: Όνειρο μακρινό η F1

Σχετικά άρθρα

Motorsports: DTM race Nuerburgring, Saison 2016, - 7. Event Nuerburgring, GER, #11 Marco Wittmann (GER, BMW Team RMG, BMW M4 DTM)

Σίγουρα, όνειρο όλων των οδηγών αγώνων αποτελεί η συμμετοχή τους στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την F1. Όταν πρόκειται για τον πρωταθλητή του DTM του 2014, Marco Wittmann, ο οποίος καλείται αυτό το Σαββατοκύριακο, στην αυλαία του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού να διπλασιάσει τους τίτλους του, το θέμα “Formula 1” έρχεται πάντα σαν πρώτη σκέψη. Ή μήπως όχι;

Ο 26-χρονος Γερμανός φαίνεται από τις δηλώσεις του σχετικά για μια μελλοντική συμμετοχή στη F1 αρκετά ρεαλιστής. Ας δούμε τι ανέφερε:

Ναι, η F1 αποτελεί το όνειρο κάθε οδηγού αγώνων, αλλά, όποτε βλέπω ότι ιδίως οι νέοι οδηγοί πρέπει να έχουν ή να βρουν αρκετά χρήματα για τη συμμετοχή τους στην Formula 1, τότε από την πλευρά μου θεωρώ όλη αυτή την κατάσταση πραγματικά ακραία.

Motorsports: DTM race Nuerburgring, Saison 2016, - 7. Event Nuerburgring, GER, #11 Marco Wittmann (GER, BMW Team RMG, BMW M4 DTM)

Συνεχίζοντας στις δηλώσεις του, ο Wittmann ήταν ειλικρινέστατος:

Δεν έχω τα λεφτά. Επίσης, παραμένω ρεαλιστής και συνέχεια λέω στον εαυτό μου ότι υπάρχει και κάτι άλλο (εκτός F1), αλλά έχω ήδη προσαρμοστεί πολύ καλά στο DTM.

Πέρσι, ως δώρο για το πρωτάθλημα του 2014, η BMW επέτρεψε στον Wittmann να πάρει “γεύση” από F1, καθώς συμμετείχε σε τεστ δοκιμών με την Toro Rosso, o οποίος και εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στην πίστα. Ο Γερμανός οδηγός δήλωσε ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που του δόθηκε και ήταν μια απίστευτη εμπειρία για αυτόν. Τέλος, δήλωσε για το μέλλον του:

Προτιμώ να αγωνίζομαι ως εργοστασιακός οδηγός για την BMW και να μάχομαι για την πρωτιά και για τις θέσεις που οδηγούν στο βάθρο, παρά να αγωνίζομαι με μια “δευτεροκλασάτη”ομάδα στην F1 και να ελπίζω ότι ίσως θα κατακτήσω την 18η θέση.

Όσον αφορά το DTM, πιστεύω ότι το επίπεδο των οδηγών είναι απίστευτα υψηλό και θεωρώ ότι είναι υψηλότερο κι από το αντίστοιχο της F1.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν όντως ο Wittmann καταφέρει να κατακτήσει το δεύτερο τίτλο της καριέρας του στο DTM, έχοντας να δώσει σκληρή μάχη, όπως αναμένεται, με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Edoardo Mortara.

Bonus Video: Οι οδηγοί του DTM μας μιλούν για την αεροδυναμική των αγωνιστικών.

ΠηγήSpeedweek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...