Η συνεργασία Nissan-Mitsubishi ίσως φέρει νέο Lancer και συνεργασία στα Pickup

Σχετικά άρθρα

renault-nissan-and-mitsubishi-to-announce-039massive039-deal

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 34% της Mitsubishi από την Nissan μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου χειραγώγησης των δοκιμών προκειμένου να παρουσιάσει καλύτερες ενεργειακές αποδόσεις. Από την στιγμή που έπεσαν οι υπογραφές, μια νέα περίοδος ξεκινάει για τις δύο εταιρείες που σημαίνει ότι θα δούμε αρκετά μοντέλα που θα εξελιχθούν από κοινού.

Αυτό αποκάλυψε ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, λέγοντας:

Πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της γήρανσης των μοντέλων. Αυτό συνέβη στην Nissan, αυτό συνέβη και στην Mitsubishi. Δεν μπορώ να σας δώσω τώρα πλήρη αξιολόγηση της Mitsubishi, αλλά μπορώ να σας πω ότι θα το δούμε αυτό, ώστε να έχουμε διπλό όφελος. Υπάρχουν κατηγορίες οπού μπορούν να αναπτυχθούν οχήματα με κοινές πλατφόρμες που θα μπορούσε να περιλαμβάνει pickup στην αγορά της ASEAN, όπου η Mitsubishi είναι αρκετά δυνατή.

mitsubishi-l200-new

Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη γενιά του Nissan Navara και Mitsubishi L200 που αναμένονται το 2021, θα μπορούσαν να μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική συμβάλλοντας στην μείωση κόστους ανάπτυξης των δύο μοντέλων. Η νέα πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τα αντίστοιχα μοντέλα της Renault/Mercedes.

H Mitsubishi αυτή την στιγμή έχει επικεντρωθεί στα SUV, στα crossover, τα pickup και στα επιβατικά έχει μείνει μόνο με το Space Star. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την παρουσίαση ενός νέου Lancer που μετρά αρκετά χρόνια στην αγορά. Η αντικατάσταση του δεν θα κοστίσει αρκετά, αφού αν τελικά εγκριθεί θα πατά πάνω στην CMF πλατφόρμα του ομίλου που χρησιμοποιούν το Megane, το Qashqai και το Pulsar.

2016+Mitsubishi+Lancer+Evolution+Final+Edition+US+1

Ο Saikawa αρνήθηκε να απαντήσει αν θα υπάρξει συνεργασία ώστε να δούμε ένα νέο Nissan Z/Mitsubishi coupe με ίδια αρχιτεκτονική όπως τα GT86/BRZ ή ένα νέο Lancer EVO που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία του ομίλου όπως turbo κινητήρες και σύστημα τετρακίνησης με κάποια μορφή υβριδικού συστήματος.

Τέλος, οι πωλήσεις του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi αναμένεται να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2016, νούμερο που την φέρνουν σε απόσταση αναπνοής από την Toyota και το VW Group.

ΠηγήCaradvice

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...