Η VW κατέληξε σε συμφωνία για τους 3.0 TDI κινητήρες

Σχετικά άρθρα

vw-v6-tdi-2014-1-016

Σύμφωνα με το Bloomberg, η VW έχει συμφωνήσει με την EPA και τον CARB σε μια λύση για την πλειοψηφία των περίπου 80.000 αυτοκινήτων του VW Group που εξοπλίζονται με τον V6 diesel 3,0-λίτρων κινητήρα που φορά και αυτός παράνομο λογισμικό χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων.

Η λύση περιλαμβάνει μια ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού για περίπου 60.000 VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi A6, Audi A7, A8/A8L και Audi Q5, με τα υπόλοιπα 20.000 μοντέλα να αγοράζονται πίσω από την εταιρία, όπως κάνει με τα 475.000 μοντέλα με τον 2.0 TDI κινητήρα, επειδή είναι πολύ περίπλοκο να επιδιορθωθούν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία της VW με την EPA και τον CARB είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ, μιας και η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αλλά και από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Μάλιστα οι δύο αυτοί μπορεί να απαιτήσουν από την VW να προσφέρει την δυνατότητα επαναγοράς όλων των αυτοκινήτων, ακόμη και εκείνων που μπορούν να επιδιορθωθούν μέσω αναβάθμισης λογισμικού.

Αν τελικά οι αρχές των Η.Π.Α αποφασίσουν να εγκρίνουν την συμφωνία της VW με την EPA και τον CARB, τότε η γερμανική εταιρία θα εξοικονομήσει κοντά στα 4 δισ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...