Η Swatch εξελίσσει μπαταρίες με βανάδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Μπορεί την Swatch να την ξέρεις ως έναν παγκόσμιο κατασκευαστή ρολογιών, όμως, όπως φαίνεται κοιτάζει να διευρύνει τους ορίζοντες της. Όπως ξέρεις το μεγάλο στοίχημα για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι οι μπαταρίες, και η ελβετική εταιρία φαίνεται να είναι ένας νέος “παίκτης”, που να εργάζεται στο πρόβλημα της φόρτισης και αυτονομίας των μπαταριών.

Το νέο project για την εταιρία είναι υπό την ηγεσία της Belenos Clean Power, μιας εταιρίας που σχηματίστηκε το 2008, και το 51% ανήκει στην Swatch, και συνεργασία με το ελβετικό ομοσπονδιακό ινστιτούτο τεχνολογίας, η Belenos αναπτύσσει μπαταρίες που χρησιμοποιούν ένα χημικό στοιχείο που ονομάζεται βανάδιο.

Αυτό το στοιχείο, είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 23 και ατομικό βάρος 50,9414. Ανήκει στην ομάδα της 1ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης και θα χρησιμοποιηθεί αντί για τα υλικά, στα οποία βασίζονται οι περισσότερες μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Πιστεύεται ότι με τη χρήση του βαναδίου, οι χρόνοι φόρτισης θα μπορούσαν να μειωθούν δραματικά, ενώ σημαντικά μειωμένο θα είναι και το βάρος των μπαταριών.

Σύμφωνα με τον CEO της, Nick Hayek, όποιος φέρει στην αγορά μία μπαταρία για smartwatch που δεν θα χρειάζεται φόρτιση για 6 μήνες, θα έχει το πλεονέκτημα, καθώς αναφέρει ότι η μπαταρία που εξελίσσουν θα μπορούσε να φορτιστεί δύο φορές πιο γρήγορα, και να ζυγίζει 1/3 λιγότερο, από τις μπαταρίες της Panasonic που χρησιμοποιεί σήμερα η Tesla.

Συνεχίζοντας, ο Hayek πιστεύει ότι, μέχρι το 2020, η Swatch θα μπορεί να πουλάει μπαταρίες αξίας 10 με 15 εκατ. δολαρίων. Να θυμίσω ότι η Swatch έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Geely, κάτι που υπάρχει μια πιθανότητα να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις στην Κίνα ως πεδίο δοκιμών για την παραπάνω τεχνολογία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα