Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του hypercar που ετοιμάζει η Mercedes-AMG. Διακρίνεται το πίσω μέρος, όπου υπάρχει κεντρικό πτερύγιο, εισαγωγή αέρα στην οροφή, όπως και αεραγωγοί στον χώρο του κινητήρα, με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Daimler, Gorden Wagener, να αναφέρει πως το αυτοκίνητο θα έχει “τέλειο και εντυπωσιακό” σχεδιασμό, θα είναι “αγνό αλλά πολύ ακραίο”.

H Mercedes-AMG δηλώνει πως το hypercar ουσιαστικά θα είναι ένα μονοθέσιο της F1 για τον δρόμο, με τον επικεφαλής της φίρμας, Tobias Moers να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως θα φορά τον υβριδικό 1.600αρη turbo V6 κινητήρα του μονοθεσίου της F1, ο οποίος θα παράγει 1.000 άλογα. Σύμφωνα με τον Moers:

Στην F1 ο κινητήρας αυτός ανεβάζει γύρω στις 15.000 σ.α.λ. Ίσως ελαττώσουμε λίγο τις στροφές για τον δρόμο. Κάπου κοντά στις 11.000 σ.α.λ.

Mercedes-AMG hyper car Designskizze

Καθόλου detuned δεν θα είναι όμως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το αφεντικό της Mercedes-AMG μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι πιο “επιθετικό”. Ο Moers θέλησε να βάλει ένα τέλος στις φήμες που γράφτηκαν για το αυτοκίνητο, όπως πως αυτό θα παράγει 1.200 άλογα, αλλά και πως η Mercedes-AMG θα συνεργαστεί με την Lotus για την ανάπτυξη του. Όπως είπε, το hypercar θα αναπτυχθεί εξ’ολοκλήρου από την εταιρία του, με την παραγωγή του να περιορίζεται στα 200 με 300 αυτοκίνητα, ενώ για την τιμή του δεν ανέφερε το παραμικρό, με τις φήμες να κάνουν λόγο για τιμή 3 εκατ. λιρών Αγγλίας (3,5 εκατ. ευρώ).

Οι δοκιμές του αυτοκινήτου στον δρόμο θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο του 2017, με τον Lewis Hamilton να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του. Ο Moers τόνισε πως το hypercar θα είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτοκίνητο παραγωγής σε σχέση με τα μονοθέσια της F1, έχοντας πάρα πολλά κοινά, όπως monocoque carbon σασί. Από carbon θα είναι κατασκευασμένο και το σώμα του αυτοκινήτου, προκειμένου το βάρος να μην ξεπερνά τα 1.000 άλογα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 355 χλμ/ώρα.

Η παρουσίαση του θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έτσι ώστε η AMG να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 50στα της γενέθλια.