Από την πρώτη στιγμή που ο Jenson Button ανακοίνωσε ότι το 2017 θα πάρει “ρεπό” και δεν θα είναι επίσημος οδηγός της McLaren, είχε δηλώσει ότι δεν θα κάτσει σπίτι του, αλλά θα ψάξει νέες προκλήσεις και νέα πρωταθλήματα να συμμετάσχει.

Ένα από αυτά είναι το Rallycross, και χθες βρέθηκε στο Sebring για να δοκιμάσει το Honda Civic της ομάδας OMSE, που συμμετείχε την περσινή χρονιά στο αμερικάνικο πρωτάθλημα rallycross. O ιδιοκτήτης της OMSE, Andreas Eriksson δήλωσε σχετικά:

Του αρέσει και τα πηγαίνει πραγματικά καλά. Ο Jenson διασκεδάζει. Ήθελε να δει τι μπορεί να κάνει και πόσο γρήγορος μπορεί να είναι με αυτά, και αυτό προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να καταλάβει. Προφανώς και οι δύο εργαζόμαστε από κοντά με την Honda, έτσι έχει νόημα για αυτό να κάνει με εμάς.

Η ομάδα rallycross της OMSE έτρεξε για πρώτη φορά το 2016 στο πρωτάθλημα Global Rallycross με το Civic, ανεβαίνοντας 5 φορές στο βάθρο, ενώ είχε δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα του Καναδά για το World Rallycross της FIA, με οδηγό τον Σουηδό Sebastien Eriksson. Όμως, δεν πρόλαβε να δηλώσει το αυτοκίνητο στην λίστα που δεν είναι ομολογκαρισμένα από την FIA πριν από τον αγώνα και τελικά δεν έτρεξε.

Ο Eriksson ερωτηθείς για τις πιθανότητες να δούμε τον Button να τρέχει με την OMSE απάντησε:

Τίποτα δεν είναι έτοιμο, δεν γίνεται τίποτα. Κάνουμε τα πράγματα βήμα-βήμα. Θέλω να πω, είναι ένας πολύ καλός τύπος και θα δούμε τι θα συμβεί, δεν έχει γίνει τίποτα ή επιβεβαιωθεί κάτι. Απλά ήθελε να ξέρει ότι αν το κάνει, να μάθει πόσο ανταγωνιστικός είναι. Αυτή είναι η απάντηση που θα ήθελε να έχει [από το να είναι εδώ] και τα πάει πολύ καλά.