Η Formula 1 έχει μπει πλέον σε μια νέα εποχή. Ο Ecclestone έφυγε, οι Αμερικάνοι ήρθαν, φέρνοντας μαζί τους και τον Ross Brawn, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η σημερινή F1 έχει τόσο πολύπλοκους κανονισμούς, που ο θεατής είναι αδύνατο να τους παρακολουθεί. Γι’αυτό και έθεσε ως βασικό στόχο για το μέλλον της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού τους απλούστερους κανονισμούς.

Μεταξύ αυτών που δήλωσε στο BBC 5 Live, ο Βρετανός είπε πως οι θεατές θέλουν διασκέδαση, θέλουν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Όπως είπε ο ίδιος, τα τελευταία χρόνια που παρακολουθούσε την F1 ως θεατής, υπήρχαν φορές που δεν καταλαβαίνει το τι συνέβαινε. Συμπλήρωσε πως πρέπει πλέον να αλλάξουν όλους αυτούς τους κανονισμούς, έτσι ώστε να κάνουν το Σαββατοκύριακο των αγώνων ένα μεγάλο σόου, που θα προσφέρει διασκέδαση στο κοινό.

Παράλληλα μίλησε και για το Βρετανικό Grand Prix, υποστηρίζοντας πως το Silverstone είναι πολύ σημαντικό για την F1, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως πυρήνα της παράδοσης της F1, κατατάσσοντας το μαζί με το Μονακό, την Monza, το Hockenheim και το Nurburgring, ως τις πίστες που πρέπει πάντα να βρίσκονται στην F1.