Ανανέωση: Επίσημο πλέον.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Seat θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Ibiza, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι τότε, μιας και όπως βλέπεις, διέρρευσαν φωτογραφίες της πέμπτης γενιάς του μοντέλου.

Η σχεδίαση του νέου Ibiza διαθέτει πολλές επιρροές από το Leon, όπως για παράδειγμα τα μπροστινά φώτα, τα οποία θα προσφέρονται και με τεχνολογία LED, έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά στην σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας. Το αμάξωμα έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις για να προσφέρει μια πιο ευρύχωρη καμπίνα με περισσότερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 95 mm σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 355 λίτρα.

Το νέο Ibiza είναι το πρώτο μικρό αυτοκίνητο που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A Zero, με την πλατφόρμα αυτή να χρησιμοποιείται αργότερα από το νέο Polo και την επόμενη γενιά του Fabia. Στους κινητήρες θα δούμε τους νέους κινητήρες του VW Group ξεκινώντας από τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρου που υπάρχει και στο τωρινό Ibiza, απόδοσης 95 και 115 ίππων, αλλά και τους νέους 1,5 λίτρων βενζίνης και ντίζελ. Επίσης θα υπάρχει και ο 1.6 TDI απόδοσης 80, 90 και 115 ίππων.

Μεγάλη αλλαγή υπάρχει στο εσωτερικό με το ταμπλό να έχει νέα σχεδίαση, με τα νέα υλικά να δίνουν μια πιο premium αίσθηση, ενώ εκεί υπάρχει και το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8 ιντσών, επαγωγικός φορτιστής και ηχοσύστημα 7 ηχεία.

Η νέα γενιά δεν θα έχει έκδοση ST έκδοση επειδή η έκανε ελάχιστες πωλήσεις και η εταιρεία το κατάργησε και στην θέση του θα παρουσιάσει ένα νέο μικρό SUV, το Arona, αφού τα μικρά SUV είναι πιο επικερδή και σημειώνουν μεγαλύτερες πωλήσεις. Το Arona που θα τοποθετηθεί κάτω από το Ateca, θα είναι μεγαλύτερο και ψηλότερο από το Ibiza, θα διαθέτει μεγάλους θόλους στους τροχούς και ένα πιο νεανικό σχεδιασμό. Σαν κλασσικό σύγχρονο SUV θα διατίθεται μόνο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς καθώς δεν προβλέπεται κάποια τετρακίνητη έκδοση.

Την επίσημη παρουσίαση της νέα γενιάς του Ibiza την περιμένουμε στην έκθεση της Γενεύης με τις πωλήσεις του να ξεκινούν τον Ιούλιο. Αργότερα αναμένεται να παρουσιαστεί και η νέα γενιά του Cupra.