Αποζημιώσεις 478 εκατ. δολαρίων από την BMW στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η BMW, όπως ανακοίνωσε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, θα πληρώσει αποζημιώσεις 477,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 318.000 ιδιοκτήτες 5-Series παραγωγής 2004-2010, στις οποίες παρουσιαζόταν συχνές βλάβες λόγω της εισροής νερού στα ηλεκτρικά.

Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημίωση ύψους 1.500 δολαρίων έκαστος για τις όποιες επισκευές είχαν προχωρήσει στο παρελθόν, στα αυτοκίνητά τους, ενώ όσοι έχουν το αυτοκίνητο λιγότερο από 10 χρόνια και έχουν κάνει έως και 120.000 μίλια (193.000 χλμ), δικαιούνται δωρεάν έλεγχο και επισκευή αν κριθεί απαραίτητο, γεγονός που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τη γερμανική εταιρία. Επίσης η BMW θα καταβάλει περίπου το ποσό των 1,8 εκατ. δολαρίων προκειμένου να καλύψει όλες τις νομικές δαπάνες της υπόθεσης, ενώ θα πρέπει να τοποθετήσει σε όλα τα επηρεαζόμενα μοντέλα, ειδικά αυτοκόλλητα που θα αναφέρουν στους ιδιοκτήτες να μην ρίχνουν υγρά στον χώρο του πορτ-μπαγκάζ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...