Ο όμιλος PSA, είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που παίρνει άδεια από τις Γαλλικές αρχές για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους χωρίς την επίβλεψη από επαγγελματίες οδηγούς. Αυτό σημαίνει πως σε λίγες μέρες, από τον Μάρτιο, τα αυτόνομα οχήματα θα δοθούν σε επιλεγμένους πελάτες της εταιρείας για δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες. Λεπτομέρειες γι’αυτούς τους πελάτες και την διαδικασία επιλογής δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά θα μπορούν να διανύσουν 2.000 χιλιόμετρα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και αυτοκινητόδρομους. Εκτός από τα πολύτιμα δεδομένα και το feedback των πελατών που θα συλλέξουν, θα είναι και μια κινητή διαφήμιση της τεχνολογικής υπεροχής του PSA Group.

Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Γάλλοι στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης, σημαίνει πως έχουν κάνει άλματα προόδου. Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2015 με επαγγελματίες δοκιμαστές έχουν διανύσει 120.000 χιλιόμετρα σε αυτόνομο mode. Ο γαλλικός όμιλος ευελπιστεί πως σε 3 χρόνια από τώρα, το 2020 θα είναι σε θέση να προσφέρει πλήρως αυτόνομα οχήματα.

  • αυτο που μιλαει το PSA για αυτονομα οχηματα το 2020…..θα ειναι επιπεδου 5 ??? η παιζουν με τις λεξεις ??

    • Anestis Genk

      Πάνω από Level 2 δύσκολο λέω εγώ. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο και το πρόβλημα είναι το λογισμικό στην τεχτητή νοημοσύνη γενικώς. Στην εθνική με ιδανικές συνθήκες τα Level 2 3 4 5 φαίνονται σχεδόν το ίδιο.

      Εσύ θες το αυτόνομο για την καθημερινότητα του μποτιλιαρίσματος. Ε καλό αυτόνομο σε μπουρδελεμένο μποτιλιάρισμα νομίζω θα μας πάρει καιρό να δούμε.