Από καιρό έχουμε διαβάσει ότι η Hyundai αναπτύσσει τη νέα γενιά του ix35 Fuel Cell, και σήμερα μαθαίνουμε ότι την πρωτότυπη έκδοση του αυτοκινήτου θα την δούμε από κοντά στην έκθεση της Γενεύης, την επόμενη εβδομάδα. Αυτή σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα αναφορές θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, με την δεύτερη γενιά του υδρογονοκίνητου SUV της να προσφέρει 30% μεγαλύτερη αυτονομία από αυτή της σημερινής γενιάς, κάτι που σημαίνει πως από τα 426 χλμ, αυτή θα αυξηθεί στα 560.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να ξεκινήσει εμπορική πορεία τον Ιανουάριο του 2018, όταν και η Νότιος Κορέα θα διεξάγει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και θα γίνει το υδρογονοκίνητο μοντέλο με την μεγαλύτερη αυτονομία.

Φυσικά, μαζί με αυτό, στο περίπτερο της κορεάτικης εταιρίας θα βρίσκεται και το πρόσφατα παρουσιασμένο i30 Wagon, με τους Κορεάτες να αναφέρουν ότι είναι ένα από τα πιο πρακτικά μοντέλα της κατηγορίας, εξαιτίας του τεράστιου χώρου αποσκευών του, που έχει όγκο 602 λίτρα, και με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, αυτός αυξάνεται στα 1.650 λίτρα.