Ντεμπούτο κάνει στη Γενεύη το LS 500h, η υβριδική έκδοση της νέα LS που παρουσιάστηκε στις αρχές του χρόνου στην έκθεση του Detroit. Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στην Lexus Global Architecture―Luxury (GA-L) πλατφόρμα που παρέχει χαμηλό κέντρο βάρους και καλύτερη κατανομή βάρους.

Κίνηση παίρνει από τη τελευταία γενιά του Multi Stage Hybrid συστήματος της εταιρίας, το οποίο υπόσχεται να είναι πιο αποδοτικό, να προσφέρει καλύτερη επιτάχυνση και περισσότερο ευχαρίστηση στον οδηγό, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία 140 χλμ. Οι συμπαγή ελαφριά μπαταρία νικελίου-υδριδίου καταλαμβάνει 20% λιγότερο χώρο από τη προηγούμενη γενιά Lexus LS 600h, έχοντας και υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα.

Σύμφωνα με την Lexus έχει βελτιωθεί η απόκριση του γκαζιού, με το υβριδικό σύνολο να συνδυάζει τον V6 3,5-λίτρων βενζινοκινητήρα Dual VVT-i και 2 ηλεκτροκινητήρες, με την κίνηση να περνά στον δρόμο μέσω ενός 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συνόλου είναι 354 άλογα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,4 δευτερόλεπτα.

Η μετάδοση έχει επαναρυθμιστεί παρέχοντας γραμμική, άμεση και συνεχή επιτάχυνση, με την Lexus να τοποθετεί στο LS 500h το σύστημα Driver’s Mind Index που προσαρμόζει τις αλλαγές ταχυτήτων ώστε να ταιριάζουν στο στυλ και στη συμπεριφορά του οδηγού. Επίσης διαθέτει το πακέτο Lexus Dynamic Handling και το Lexus Safety System+, ένα έξυπνο σύστημα ανίχνευσης πεζών και ενεργό σύστημα διεύθυνσης, που μπορεί να φρενάρει το αυτοκίνητο αυτόματα, αλλά και να αλλάξει την πορεία του, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση με έναν πεζό.