7,78 εκατ. ευρώ ο μισθός και τα bonus του CEO της VW

Σχετικά άρθρα

Το VW Group ανακοίνωσε σήμερα και τα χρήματα που θα πάρουν τα μεγάλα του αφεντικά για τις υπηρεσίες που του προσέφεραν το 2016. Συγκεκριμένα ο CEO της εταιρίας, Matthias Muller θα προσθέσει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς το ποσό των 7,78 εκατ. ευρώ (μισθός και bonus), λίγο περισσότερα από τα 7,31 εκατ. ευρώ που πήρε ο πρώην CEO της VW, Martin Winterkorn, παρότι ο ίδιος αποχώρησε από την εταιρία το 2015, ενώ παίρνει και σύνταξη 93.000 ευρώ τον μήνα.

Από τα 7,78 εκατ. ευρώ του Muller, τα 4,17 εκατ. ευρώ είναι ο μισθός του ως CEO αλλά και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen. Ο πρόεδρος της VW, Herbert Diess θα πάρει 3,93 εκατ. ευρώ ως μισθό και μπόνους για το 2016, αισθητά λιγότερα από τα 7,13 εκατ. ευρώ που πήρε το 2015.

Η VW τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε πως βάζει πλαφόν στους μισθούς των ανώτατων στελεχών. Το 2016 η γερμανική εταιρία πλήρωσε €63 εκατ. σε μπόνους στελεχών, παρότι την προηγούμενη χρονιά είχε σημειώσει ρεκόρ απωλειών. Έτσι, από φέτος ο CEO θα λαμβάνει έως €10 εκατ. ετησίως, ενώ οι υφιστάμενοι θα έχουν μικρότερους μισθούς που δεν θα ξεπερνούν τα 5,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το νέο αυτό σχέδιο, τα αφεντικά θα έχουν ένα υψηλότερο σταθερό μισθό, αλλά θα μειωθούν τα μπόνους, με τις πρόσθετες πληρωμές να συνδέονται με τα μερίσματα και την τιμή της μετοχής της εταιρείας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...