Στην έκθεση της Γενεύης η Pininfarina παρουσίασε το πολυτελές πρωτότυπο σεντάν H600 Concept που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Hybrid Kinetic Group με τις δύο εταιρίες να έχουν υπογράψει συμφωνία 68 εκατ. δολαρίων, ώστε να περάσει στη παραγωγή το 2020.

Σύμφωνα με τον Carter Yeung, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hybrid Kinetic Group, το μοντέλο παραγωγής θα είναι 85% με 90% παρόμοιο από πλευράς σχεδιασμού με το πρωτότυπο. Στόχος της εταιρίας είναι έχει πουλήσει περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, με το H600 να έχει ως αντίπαλο το Tesla Model S.

Η παραγωγή του θα γίνεται στην Κίνα, μετά από μια δοκιμαστική παραγωγή στο εργοστάσιο του Pininfarina στην Ιταλία. Το σεντάν είναι όμορφο, μυώδες και κομψό έχοντας LED φωτιστικά σώματα, χρωμιομένα διακοσμητικά και στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα διακοσμητικά και τρεις μεγάλες οθόνες, με τη μια να λειτουργεί ως ψηφιακό ταμπλό, το άλλο ως οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με την τρίτη να βρίσκεται στην πλευρά του συνοδηγού. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 500 λίτρα.

Το σασί είναι από αλουμίνιο, με το αυτοκίνητο να έχει βάρος 1.870 κιλά με αναλογία 52:48 μπροστά πίσω. κίνηση παίρνει από ένα προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αναπτύχθηκε από την Hybrid Kinetic Group και αποδίδει περισσότερα από 816 άλογα, ικανά να δώσουν επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη) ενώ μπορεί να διανύσει 1.000 χλμ με μια φόρτιση. Μάλιστα ο Pininfarina αναφέρει πως δεν τίθεται θέμα αυτονομίας, μιας και το H600 χρησιμοποιεί μια μικροτουρμπίνα αέρα και μια “super μπαταρία” που αναλαμβάνει να φορτίσει την μπαταρία οπουδήποτε και οποτεδήποτε.