Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τότε που η PSA ανακοίνωσε την εξαγορά της Opel από την GM για 2,2 δισ. ευρώ, με τον Jean-Philippe Peugeot σε πρόσφατη συνέντευξη του να δηλώνει πως πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, εξετάζει την παγκόσμια επέκταση της.

Ο Jean-Philippe Peugeot είπε πως η Opel και η Vauxhall “θα επιτρέψουν στο PSA Group να κατακτήσει τον υπόλοιπο κόσμο βήμα προς βήμα“. Παράλληλα αποκάλυψε πως υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ της PSA και της Opel πίσω το 2012, όταν η GM και η PSA είχαν υπογράψει συμφωνία για την κοινή ανάπτυξη μοντέλων, αλλά όπως είπε, ο χρόνος τότε δεν ήταν ο σωστός.

Ο Robert Peugeot, ξάδερφος του Jean-Philippe, συμπλήρωσε πως η εξαγορά της Opel θα βοηθήσει το PSA Group να επιτύχει σημαντικές οικονομίας κλίμακας, κατασκευάζοντας τουλάχιστον 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα για μια βασική αγορά. Επεσήμανε επίσης πως η PSA εξαγόρασε την Opel και για το γεγονός πως η γερμανική εταιρία σημειώνει καλές πωλήσεις σε αγορές όπου η PSA δεν το κάνει, όπως αυτές της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέλος τονίζει πως δεν θα υπάρξει “μεγάλος κανιβαλισμός” μεταξύ των εμπορικών σημάτων, μιας και όπως τόνισε, τα μοντέλα της κάθε μάρκας θα συμπληρώνουν τα αυτοκίνητα των άλλων.