Εντάξει ίσως πως ο τίτλος είναι κάπως υπερβολικός αλλά φαίνεται πως υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ ταχύτητας και της οδηγικής ευχαρίστησης. Αν και ακούγεται παράδοξο, όσοι μετακινούνται με υψηλές ταχύτητες δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από την οδηγική εμπειρία, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το CityObervatory, οργάνωση που μελετάει την αστική ζωή και προτείνει τρόπους βελτίωσης του αστικού βίου, τα συμπεράσματά τους προήλθαν από έρευνα του πανεπιστημίου της California. Η λογική λέει πως αν μπορείς να κινείσαι ταχύτερα τότε καλύπτεις μεγαλύτερες αποστάσεις σε μικρότερο χρόνο και δεν σπαταλάς χρόνο στην κίνηση. Ο χρόνος που ο κόσμος σπαταλάει στην κίνηση θεωρείται από τους περισσότερος ως χαμένος χρόνος, ήτοι χαμένη παραγωγικότητα μιας και ο κεντρικός άξονας των μετακινήσεων είναι από και προς τον τόπο εργασίας.

Το παραπάνω διάγραμμα προσπαθεί να συσχετίσει την μέση ταχύτητα, με την ευχαρίστηση των οδηγών. Αν και υπάρχει μεγάλη διασπορά υπάρχει η τάση πως όσο αυξάνονται οι ταχύτητες μειώνεται η ευχαρίστηση. Το διάγραμμα και η μελέτη θα έλεγα είναι κάπως παραπλανητικό, διότι τελικά καταλήγει πως οι μεγαλύτερες ταχύτητες οφείλονται σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Με μεγαλύτερες ταχύτητες κινούνται όσοι μένουν στα αραιοκατοικημένα προάστια, ενώ όσοι ζουν στα μητροπολιτικά κέντρα διανύουν μικρότερες αποστάσεις με μικρότερες ταχύτητες. Οπότε θα μπορούσες να σκεφτείς πως είναι “μία ή άλλη” το αποτέλεσμα αφού οι χρόνοι που περνάς στην κίνηση είναι οι ίδιοι αλλάζοντας κατάλληλα απόσταση και ταχύτητα. Όμως, το σημείο κλειδί της έρευνας είναι πως τελικά οι μεγάλες αποστάσεις είναι αυτές που προκαλούν άγχος. Απλά οι μεγάλες αποστάσεις είναι συνυφασμένες με αραιοκατοικημένες περιοχές και μεγαλύτερες μέσες ωριαίες ταχύτητες. Τέλος να συμπληρώσω από την προσωπική μου εμπειρία πως αν η κίνηση πάει πιο γρήγορα από όσο θες, τότε νιώθεις ανασφάλεια και στρες ενώ όταν η κίνηση πάει αργότερα, τότε νιώθεις αγανάκτηση.

 • Pandal

  Αν οι διαδρομές είναι ευχάριστες … ούτε οι αποστάσεις είναι πρόβλημα!
  Το μόνο πρόβλημα είναι η κινηση…

  • βασικα η διαδρομη ειναι ευχαριστη παντα οταν θα εχεις 3 πραματα….
   σωστο αυτοκινητο….σωστη παρεα/μπορει και να εισαι και μονος..και δεν θα σε νοιαζει η βενζινη !!

  • xtra

   και σωστη μουσικη !

  • την μουσικη την θεωρησα δεδομενη οταν ειπα οτι θα οδηγας μονος σου !!! :-D

 • ο πολιτισμός μας είναι που φέρνει τη δυστυχία. Ο πολιτισμός που αναγκάζει έναν άνθρωπο να ξεκινήσει να διανύει τεράστιες αποστάσεις για να έχει εισόδημα ώστε να μπορεί να αγοράζει, θυσιάζοντας στην πορεία το πιο σημαντικό του αγαθό, το χρόνο, για κάτι μάταιο εν τέλει. Ποιός λογικός άνθρωπος θα έμπλεκε σε μποτιλιάρισμα ή θα έβγαινε σε τεράστιες λεωφόρους αν δεν υπήρχε η φαύλη ανάγκη;

  • NIKOS HomoAkatastatus

   Αυτοί που θέλουν να ζήσουν και να χαρούν την ζωή,προσφέροντας
   ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
   Για να ζήσουν ΔΙΣ Ανθρώπων, θα πρέπει να υπάρχει ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΑΓΑΘΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
   Εξαιρετικά πολύπλοκες κοινωνίες, όπως οι μέλισσες και τα μυρμήγκια,
   με τον ”ίδιο ακριβώς”’ τρόπο, ξεχύνονται στις ”λεωφόρους” τους, για να καλυτερεύσουν όλοι μαζί την επιβίωση τους.
   Αυτό λέγεται ΖΩΗ και το πράττουν ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΖΩΝΤΑΝΩΝ οργανισμών στον Πλανήτη, εδώ και κάτι χιλιετίες.

   Ο Πολιτισμός μας, ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τις αναρχοπαπάτζες.
   Άν αυριο καταστρεφόταν ο Πολιτισμός μας,θα έτρεχες κυνηγημένος στις σπηλιές ψάχνοντας τροφή,θα πήγαινες πίσω κάτι χιλιετίες στην εξελικτική διαδικασία και δεν θα είχες καν χρόνο, για ψευτοθεωρίες πρεζοφούντας εξαρχείων.
   Επίσης στην οπισθοδρόμηση Πολιτισμού,όπλα ΔΕΝ θα υπήρχαν, γιατί τα εργοστάσια δεν θα έβγαζαν πλέον σφαιρούλες να σε προστατεύουν.
   Θα κατέληγες να ανταγωνιστείς με αυτοσχέδια όπλα της πλάκας,
   ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ,άλλους Ανθρώπους, με ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΝΟΜΩΝ,καθώς και άγρια ζώα με πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις.

   Η Ανθρώπινη εξέλιξη, έχει φτάσει τους Ανθρώπους ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ και αυτό δεν έγινε ούτε με αναρχοπαπάτζες,
   ούτε με ψευτοαγάπες μεταξύ ΒΑΡΒΑΡΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ….
   Πολύ βαριές εργασίες,πλέον τις κάνουν μηχανήματα, ώστε να ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ,για μουσική,φιλοσοφία,άθληση διασκέδαση,αμέτρητα είδους hobby.
   Ακόμα και που γράφεις στο Autoblog, είναι χρήση του προσωπικού σου χρόνου,που ούτε κατά φαντασίαν θα είχες προ λίγα έτη πίσω.
   Πρό 50 ετών, η Γιαγιά σου έπλενε στο χέρι και όσοι έφθαναν στα 35 με τεράστια θνησιμότητα, ήταν διελυμένοι από τις κακουχίες.
   Τα προιόντα-τρόφιμα,ήταν πολύ λίγα και εξαιρετικά δύσκολο να παραχθούν.

   Στο μέλλον, ΜΟΝΟ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ μπορεί να μειώσει στο ελάχιστο την Ανθρώπινη κούραση-εργασία, όπως έχει ήδη γίνει σε πολλά επαγγέλματα.
   Κάποτε οι Διαστημάνθρωποι, θα μας βλέπουν εμάς ως πρωτόγονους, που εκτελούσαμε ακόμα χειρωνακτικές εργασίες.
   Όμως αν και θα έχουμε πεθάνει,ως πρόγονοι τους, θα αποτελούμε μέρος της εξελικτικής τους διαδικασίας και θα μελετούν πως ζούσαμε.

  • Anestis Genk

   Υπάρχει ήδη τεχνολογία για να μειωθεί η ανθρώπινη κούραση/εργασία αλλά τελικά όλοι δουλεύουμε όλο και πιο πολύ όλο και πιο άκυρες δουλειές.

  • NIKOS HomoAkatastatus

   Φυσικά και υπάρχει μεγάλη δυνατότητα, αλλά σε αυτό δεν φταίει ο εξελιγμένος τεχνολογικά Πολιτισμός μας.
   Φταίνε τα καθίκια που ψηφίζει, ο κάθε μπετόβλακας ψηφοφόρος του πέους!
   Επιλογή Δημοκρατίας δεν ήθελαν;;Έεε για να λειτουργήσει η Δημοκρατία σε σωστές επιλογές,πρέπει να ψηφίζονται ΑΡΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

   Όταν ο κάθε αμόρφωτος χασισομπετόβλακας στην Χώρα μας, ψηφίζει ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ λούγκρες, χωρίς ένα μεροκάματο στην ζωή τους, που του έλεγαν ”δεν υπάρχουν σύνορα”,περίμενε καλό για την ζωή του;;;
   Περίμενε να τον κατανοήσουν;;
   Πέος-ξύλο και πείνα θα έχει!

   Oι Η.Π.Α νομίζετε πως είναι καπιταλιστική Χώρα.
   ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ όμως, επικράτησαν οι αριστεροσάπιοι Δημοκρατικοί και τελικά δημιούργησαν εκατομμύρια ζόμπι στην πείνα, με δελτίο τροφής και χωρίς αυτοκίνητα-σπίτια!
   Κατέργησαν ΚΑΙ τα εργατικά τους δικαιώματα και τους άφησαν άνεργους να πυροβολούνται σε βρωμογκέτο!
   Τα ίδια γίνονται και χειρότερα θα συμβούν στην σαπιοευρώπη!

   Ποιος φταίει;;;H κορυφαία τεχνολογική ανάπτυξη των Η.Π.Α, που εργαζόντουσαν όλοι με ποιοτικά εργασιακά standarts και καλούς μισθούς ή οι ψηφοφόροι μπετόβλακες παιδιά της πρέζας, που λόγω του πολύ ελεύθερου χρόνου τους, ”φιλοσοφούσαν” με μπάφους;;;
   Οι μαλακίες πληρώνονται με αίμα και η κάθε μας πράξη έχει αποτελέσματα….
   Είναι αργά πια για δάκρυα,τώρα έχει πίπα κ@λο και εμπλοκή,σε όλα τα επίπεδα της ζωής.
   ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ δεν ήθελαν;;;
   Ότι γουστάρει ο πελάτης θα τρώει με το τσουβάλι.

 • manowar

  Ολα ειναι σχετικα

 • Nikolas Karampelas

  Ναι, αν στουκάρεις ειδικά :P

 • Mika

  Η ερευνα για μενα ειναι ενα ματσο… μπουρδες!

  :P

 • sergio360

  Η αποσταση αυξανει το αγχος γιατι πολυ απλα δεν ξερεις αν θα φτασεις στην ωρα σου.Σε μια αποσταση 100 χιλιομετρων ειναι πολυ μεγαλυτερη η πιθανοτητα να υπαρξει καποιο θεμα σε σχεση με μια αποσταση 3 χιλιομετρων πχ.

  • σε μια αποσταση 3 χιλιομετρων…και να χαλασει η λαδιερα σου……αμα το κοψεις μετα ποδια…θα φτασεις με μια μικρη καθυστερηση του 20λεπτου και θα μυριζεις λιγο σαν ταταρος στο ραντεβου σου…..
   αμα σου χαλασει στα 100 χιλιομετρα…..απλα θα φτασεις μεθαυριο !!!! :-P

 • οι μεγαλες ταχυτητες ειναι σχετικο !!!!
  μπορει να πηγαινεις με 120 στην εγνατια και να νιωθεις βαρεμαρα…
  μπορει να πηγαινεις με 90 στην παραλιακη και να νιωθεις εφορια !!!!

  + οτι η ταχυτητα ειναι ενα απο τα πιο δυνατα ναρκωτικα !!!! οποτε αναλογα ποιος ειναι πισω απ το τιμονι το βλεπει και διαφορετικα το θεμα….

  παντως συμφωνω οτι η κινηση ειναι πραγματικο χασιμο χρονου….αφου δεν κανεις τιποτα ΑΝ εισαι σωστος οδηγος !! ;-) την δεχομαι μονο αμα εισαι ελευθερος….και με παρεα και ειναι ωραιο μερος για να κανεις καμακι και παιχνιδι !!! :-D

  y.g αρθρογραφε δεν σε επιασα στο τελος…. ”Τέλος να συμπληρώσω από την προσωπική μου εμπειρία πως αν η κίνηση πάει πιο γρήγορα από όσο θες, τότε νιώθεις ανασφάλεια και στρες ενώ όταν η κίνηση πάει αργότερα, τότε νιώθεις αγανάκτηση” ??????????????????????????

  • Anestis Genk

   Όταν η ροή της κίνησης δεν είναι αυτή που θες, τότε νοιώθεις άβολα. Αν μπεις με το σκούτερ εθνική και σε περνάνε με +40 από παντού, αγχώνεσαι. Αν μπεις με κάνα φορτωμένο αμάξι ή φορτηγάκι και σε κορνάρουν επειδή πας αργά και πρέπει να αλλάζεις και λωρίδες για να πας εκεί που θες, πάλι αγχώνεσαι. Οκ μπορεί να είσαι στα @@ σου αλλά η τάση είναι να αγχώνεσαι. Αν πάλι είσαι με φερράρι και σέρνονται νταλίκες ή ξεχασμένοι συνταξιούχοι σε όλες τις λωρίδες εκνευρίζεσαι γιατί θέλει προσπάθεια για να πάει αργά η φερράρι και γιατί δεν σε αφήνουν να το χαρείς.

  • σαν οδηγος και δικυκλου και φορτηγου….κατα 99.9% ειμαι στα @@ μου !!!

  • Anestis Genk

   Ναι αλλά σαν οδηγός Lambo πως θα ήσουν αν σου έκλειναν τις λωρίδες “κοιμισμένοι”;

  • στις πρωτες 10 βολτες θα ημουν σαν αφηνιασμενος ταυρος…..
   σε ολες τις επομενες…οπως οδηγω παντα…..αν με παιρνει θα περασω με ασφαλεια !!!

 • sotirisb

  Βρηκαν μια εκτιμηση που αφορα τις ταχυτητες ανα περιοχη του 2008 και την εβαλαν στο διαγραμμα με ερευνα του 2015 που ειχε ως αντικειμενο το ποσο ειναι ευχαριστημενοι οι κατοικοι με τις υποδομες οσον αφορα τις μετακινησεις..

  Μου θυμιζει τα διαγραμματα που βρισκονται στο λινκ:
  http://www.tylervigen.com/spurious-correlations

 • Christos F4

  αν οδηγας 100 αλογα δε σου φτανουν και θες 150. αν παρεις τα 150 μετα δε σου φτανουν θες 200. αν παρεις τα 200 μετα θες 250 και παει λεγοντας ωσπου μετα απο ενα σημειο επερχεται ο κορεσμος και η “δυστυχια”, οπως αναφερεται. αυτο για μενα δεν εχει να κανει με την αποσταση, γιατι ακομα και να θες να πας απο την κηφησια στους αμπελοκηπους το ιδιο θα νιωθεις με το να πας απο την αθηνα στην λαμια.
  νομιζω το αρθρο εχει αμεση σχεση με ενα αρθρο πριν απο μηνες με τιτλο “ποση ειναι η αποδεκτη ιπποδυναμη για σενα”.
  α, και κυριε γενικετζιδη… αν αγανακτεις οταν οι αλλοι πανε αργα και αγχωνεσαι οταν οι αλλοι πανε γρηγορα, δηλαδη δεν εχεις ηρεμια στο τιμονι, μαλλον πρεπει να το κοιταξεις αυτο

  • manowar

   Συμφωνω με τον κορεσμό γιαυτο αυτοι που εχουν πολλα χρηματα δεν ειναι ευτυχισμένοι ουτε αυτοι που δεν εχουν που την κεφαλη κλινη.δηλαδη εχει να κανει παλι η υπερβολη και εδω η υπερβολη ειναι παντα κακη..

  • Christos F4

   το πρωτο που λες δε νομιζω οτι εχει σχεση με αυτο που λεω εγω. ασε που αυτο που λενε οτι τα λεφτα δε φερνουν την ευτυχια ειναι ενα γιγαντιαιο ψεμα απο οποια πλευρα και αν το δεις. για την υπερβολη συμφωνω. ειμαστε αχορταγοι και ανικανοποιητοι διοτι δεν ξερουμε τι θελουμε. οποιος ξερει τι θελει και τι τον ικανοποιει ειναι υπερευχαριστημενος και με 80 αλογα και ας κανει το κηφισια-αμπελοκηπους σε 45′

  • τα λεφτα δεν φερνουν ευτυχια…..αλλα φερνουν μια LAMBORGHINI….που αυτην την λες ευτυχια !!!!!! :-D

   το μεγαλυτερο ψεμα μεταξυ των μπατιρηδων που ειμαι και γω …ειναι αυτο !!!!! :-P

  • Christos F4

   χαχαχα ουτε εχεις δει κανεναν να κλαιει μεσα σε μια λαμπο χαχα
   παντως δεν εχε να κανει με το αν εισαι μπατιρης η ματσω. εκτος του οτι και οι δυο αυτες οι εννοιες ειναι υποκειμενικες σε ενα βαθμο, ενας ματσω ειναι πιο ευτυχισμενος κατ’εμε. οι λογοι ειναι παρα πολλοι, αλλα ο κυριοτερος ειναι οτι δεν ανησυχει μηπως του παρουν το σπιτι η τον πεταξουν εξω απο το μαγαζι που δουλευει στους επομενους δυο μηνες.

  • Renesis1

   Ισχύει αυτό που λες και ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε, αλλά για εμένα η υγεία (σωματική + ψυχική) και η ευτυχία, είναι τα 2 απαραίτητα και κορυφαία, για μια καλή ζωή..

   Τα λεφτά είναι μεν “εργαλεία” διαβίωσης / επιβίωσης στη κωλοπραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει, αλλά και αν τα έχεις δεν είσαι 100% σίγουρος για μια καλή ζωή. Π.χ. Ωνάσηδες, Παντελίδης, Βακάκης..

  • Christos F4

   σαφως! και σιγουρα υπαρχουν ενα σωρο αλλοι επιχειρηματιες και οχι μονο που εχουν πολυ μεγαλο πορτοφολι και ζουν διπλα μας αλλα δεν εχουν μια καλη ζωη. αλλα εδω πρεπει να αποσαφηνισουμε τι εννοουμε “καλη ζωη”. για μενα ειναι να πεφτω για υπνο το βραδυ γνωριζοντας οτι δεν χρωσταω σε κανεναν, οτι δεν εκλεψα/εξαπατησα κανεναν και δεν με κυνηγαει κανεις. αρα εγω με αυτα που εισπραττω το μηνα εχω καλη ζωη και ειμαι ικανοποιημενος. αν τωρα θελω να γκομενιζω δεξια κι αριστερα και να με ψαχνουν με το δικανο οι προμηθευτες μου που τους χρωσταω, ζω μια κακιστη ζωη
   για παρα πολυ κοσμο ομως, για τον οποιο καλη ζωη σημαινει το ιδιο που σημαινει για μενα, και δεν μπορει να την εχει, γιατι θεωρω πως η πλειοψηφια αυτο θεωρει καλη ζωη, τα λεφτα (τα οποια δεν εχει) οντως φερνουν την ευτυχια (την οποια επισης δεν εχει)

  • Renesis1

   Σίγουρα το τι θεωρεί κανείς καλή ζωή είναι υποκειμενικό, όπως σωστά αναφέρεις.. Απλά πιο πάνω σου παρέθεσα τα 2 πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή για εμένα,+ αυτά που λες στη 5η-8η γραμμή σου, τα οποία με βρίσκουν 100% σύμφωνο! Αυτά να έχουμε όλοι και νομίζω είναι υπεραρκετά!

  • για τα προσωπα που ανεφερες ειχαν καλη ζωη….απλα κοπηκε ξαφνικα…….. καταλαβα τι θελεις να πεις και συμφνωνω μαζισου…..αλλα πιστευω ακυρο το παραδειγμα σου !!! :-D

  • Renesis1

   Τυχαία ανέφερα τα 3 παραδείγματα, πιστεύω όχι άκυρα. Όταν δεν έχεις υγεία, δεν έχεις ευτυχία και το αντίθετο. Και οι Ωνάσηδες μια ζωή στη στεναχώρια ζήσανε, δυστυχώς..

  • ο παντελιδης και ο βακακης ειχαν την υγεια τους ρε συ…απο τροχαιο φυγαν…
   οι ωνασηδες ειχαν τις σκοτουρες που οπως ειπαμε πιο πανω με τον Χρηστο….ειναι προβληματα που ειτε εισαι λεφτας….ειτε εισαι δεν εχω στον ηλιο μοιρα……ειναι προβληματα ιδια για ολους !!

  • Renesis1

   Το Ωνασέικο είχε 1000 προβλήματα εκτός του γιού. Προβλήματα και για τη Χριστίνα που την οδήγησαν στην αυτοκτονία, 1000 προβλήματα και για την Αθηνά.. Από αυτή την άποψη το ανέφερα.. Με Παντελίδη, Βακάκη εννοούσα όχι τους ίδιους αλλά κυρίως τις οικογένειες που έμειναν πίσω.. Πάντως κατάλαβα τι εννοείς, αυτά ισχύουν σίγουρα για όλους!

  • δες ο ματσω εχει τις ιδιες σκοτουρες με εναν μπατιρη οπως πχ θα παρουν ναρκωτικα τα παιδια του ??? θα παθουν γενικα τιποτα ???? κτλ….
   απλα δεν εχει τα προβληματα για το πως θα βγαλει τον μηνα και αλλα τετοια…οποτε γενικα ναι ειναι πιο ”ευτυχισμενος” !!!

  • Christos F4

   exactly. γονεικες σκοτουρες εχουν ολοι, δε λεει κατι αυτο.

  • manowar

   Ναι

  • manowar

   Ουτε αυτο που γραφεις εσυ δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ειπα αλλα δεν βαριεσαι..ειπα τα πολλα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχία αλλα τις περισσότερες φορες τον κορεσμο δεν ειπα να μην εχεις που την κεφαλη κλινη..αυτο

  • Anestis Genk

   Όταν η ροή της κίνησης δεν είναι αυτή που θες, τότε νοιώθεις άβολα. Αν
   μπεις με το σκούτερ εθνική και σε περνάνε με +40 από παντού, αγχώνεσαι.
   Αν μπεις με κάνα φορτωμένο αμάξι ή φορτηγάκι και σε κορνάρουν επειδή πας
   αργά και πρέπει να αλλάζεις και λωρίδες για να πας εκεί που θες, πάλι
   αγχώνεσαι. Οκ μπορεί να είσαι στα @@ σου αλλά η τάση είναι να αγχώνεσαι.
   Αν πάλι είσαι με φερράρι και σέρνονται νταλίκες ή ξεχασμένοι
   συνταξιούχοι σε όλες τις λωρίδες (τείνεις να)εκνευρίζεσαι γιατί θέλει προσπάθεια για
   να πάει αργά η φερράρι και γιατί δεν σε αφήνουν να το χαρείς.

   Το αγχώνεσαι/εκνευρίζεσαι δεν σημαίνει πως παραλύεις ή βγαίνεις εκτός εαυτού, όλα έχουν διαβαθμίσεις.

  • Christos F4

   θα σου πω πως το βλεπω εγω
   οταν βγαινεις στο δρομο, αναλογα με τη διαθεση που εχεις πραττεις.
   θες να βγεις μια ηρεμη βολτα? δεξια λωριδα. δεν ενοχλεις και δε σε ενοχλουν
   εχεις αργησει η εχεις ορεξη για γκαζι? αριστερη λωριδα. ποσοι κουλοι να υπαρχουν που πανε αργα στην αριστερη, κανας δυο?
   και για μια μεση κατασταση υπαρχει η μεσαια λωριδα
   αλλα στην εθνικη ειναι αλλιως. μπαινοντας στην εθνικη γνωριζεις εκ των προτερων οτι απαγορευεται να πας αργα γιατι αλλιως θα διαταραχθει η ροη. αρα δε γινεται να αγχωθεις. η πατας το ποδι σου η δε μπαινεις καθολου. αν παλι βγεις σε ενα δρομο με κινηση δεν μπορεις να κανεις αλλιως οποτε η το αποδεχεσαι η παλι δεν οδηγας καθολου. ασε που ουτε εκει υπαρχει δικαιολογια διοτι ξερεις τις ωρες που πηζουν οι δρομοι. εκτος αν εχει γινει κανενα τροχαιο

  • Anestis Genk

   Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Όμως μου τυγχαίνει συχνά να οδηγώ στον δρόμο και κάποιος επειδή δεν τον ξέρει να πηγαίνει με 60 και αυτό με κουράζει/ενοχλεί γιατί δεν έχει καλή ροή και πρέπει να τον προσέχω + από πίσω μαζεύονται ανυπόμονοι που προσπαθούν να μας περάσουν και αυτό με αγχώνει, γιατί εγώ που ξέρω τον δρόμο, ξέρω τι καρμανιόλα είναι. Άρα είμαι μεταξύ σφύρας και άκμωνος και θέλω να πάω γρήγορα και με κόβουν και ταυτόχρονα θέλω να πάω αργά και προσπαθούν να με περάσουν σε ακατάλληλα σημεία.

   Σου λέω για την στάνταρ καθημερινή μετακίνηση 15 χιλιομέτρων.

 • VeRDe

  Ισχύει. Τα πιο απολαυστικά ταξίδια τα έκανα πηγαίνοντας όλη την διαδρομή overdrive στην δεξιά λωρίδα.

  Σίγουρα είναι ωραίο σε κάποιες διαδρομές να κάνεις… παιχνίδια, αλλά από την υπερένταση στο τέλος περισσότερο νευρικότητα έχεις παρά χαλαρότητα..

 • xtra

  ..και το sex δημιουργει ψυχικη αναστατωσηΤο κοβουμε ??? χεχεεχεχαχαχα

  Παντως πιστευω οτι η μαγεια ειναι στην επιτάχυνση και τις στροφες , η μεγαλη σταθερη ταχυτητα ειναι για τους αμερικανους και τους πλασιε