Η Porsche ετοιμάζει την νέα γενιά της 911 GT2 RS η οποία θα παρουσιαστεί είτε προς τα τέλη του χρόνου, είτε στις αρχές του επόμενου και τώρα την βλέπουμε να γυρνά στο Nurburgring. Σύμφωνα με τον CEO της γερμανικής εταιρίας, Oliver Blume, το μοντέλο θα προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο PDK κιβώτιο και όχι με χειροκίνητο.

Σύμφωνα με εσωτερικούς υπολογισμούς της γερμανικής εταιρίας, αυτοί προβλέπουν πως το μοντέλο θα γυρίζει στην “Πράσινη Κόλαση” σε έναν χρόνο κοντά στο 7:05. Αυτός θα είναι εφικτός “στον πραγματικό κόσμο”, και δεν θα ήταν παράλογο να περιμένουμε ότι αυτός μπορεί να πέσει ακόμα παρακάτω, αν το αυτοκίνητο πέσει στα σωστά χέρια.

Μηχανικά, η πιο σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου αναμένεται να αποδίδει ένα νούμερο κάπου κοντά στα 650 άλογα, σχεδόν 100 περισσότερο από ό,τι παράγει η 911 Turbo S, κάτι που σημαίνει ότι θα αποδίδει πάνω από 170 άλογα ανά λίτρο. Αυτή θα είναι η μέγιστη ιπποδύναμη που θα “βγάλει” ο συγκεκριμένος κινητήρας, ο οποίος βασίζεται στην τεχνολογία της προηγούμενης γενιάς, με την επόμενη Turbo να βασίζεται στους νέους turbo κινητήρες της 911 facelift, αλλά με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Να θυμίσω ότι η προηγούμενη GT2 RS, που βασιζόταν στο σασί της 997 και φορούσε ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είχε γράψει χρόνο 7:18.