1Πρόλογος

Μετά από τον άκρως ανιαρό αγώνα στη Μελβούρνη, οι οπαδοί της Formula 1 ελπίζουμε σε πολύ περισσότερο θέαμα στη Σαγκάη της Κίνας. Το Shanghai International Circuit έχει προσφέρει στο παρελθόν μερικούς θεαματικούς αγώνες, με την πρώτη του παρουσία στο καλεντάρι της Formula 1 να γίνεται πριν από 13 χρόνια, δηλαδή το 2004.

Η φετινή μάχη μεταξύ των Mercedes και Ferrari αναμένεται καυτή, με την πρώτη να ψάχνει για την απάντηση, αφού η ιταλική ομάδα ήταν αυτή που πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν, δείχνοντας πως τα πηγαίνει καλύτερα στη διαχείριση των ελαστικών. Ο Lewis Hamilton έχει ως μοναδικό στόχο την νίκη, έχοντας την παράδοση με το μέρος του, καθώς έχει κερδίσει άλλες 4 φορές εκεί, όντας ο πολυνίκης στην Κίνα.

Αυτό δε θα πρέπει να σημαίνει πως ο Sebastian Vettel δε θα προσπαθήσει να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη νίκη, γνωρίζοντας ότι η χάραξη της πίστας είναι αρκετά σκληρή με τα ελαστικά. Η μάχη επικεντρώνεται γύρω από αυτούς τους δύο, αλλά οι Valtteri Bottas και Kimi Raikkonen θα πρέπει να παλέψουν για την τρίτη θέση στο βάθρο, εκτός κι αν υπάρχει καθαρό προβάδισμα ενός μονοθεσίου.

Για το 3ήμερο, έχουν οριστεί τα πολύ μαλακά, τα μαλακά και τα μεσαία ελαστικά, ενώ κλασικά οι ζώνες DRS θα είναι δύο, με τη μία να βρίσκεται στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και τη δεύτερη στην πίσω μεγάλη ευθεία, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στο καλεντάρι. Οι καιρικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχή την Παρασκευή και την Κυριακή.

2Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία

3Η πρώτη νίκη της Red Bull, το 2009

4Η τελευταία νίκη του Schumacher

5Ο Hamilton στην αμμοπαγίδα

6Η μάχη των Hamilton-Vettel, το 2010

7Τα περσινά highlights