GP Κίνας 2017: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

Πρόλογος

Μετά από τον άκρως ανιαρό αγώνα στη Μελβούρνη, οι οπαδοί της Formula 1 ελπίζουμε σε πολύ περισσότερο θέαμα στη Σαγκάη της Κίνας. Το Shanghai International Circuit έχει προσφέρει στο παρελθόν μερικούς θεαματικούς αγώνες, με την πρώτη του παρουσία στο καλεντάρι της Formula 1 να γίνεται πριν από 13 χρόνια, δηλαδή το 2004.

Η φετινή μάχη μεταξύ των Mercedes και Ferrari αναμένεται καυτή, με την πρώτη να ψάχνει για την απάντηση, αφού η ιταλική ομάδα ήταν αυτή που πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν, δείχνοντας πως τα πηγαίνει καλύτερα στη διαχείριση των ελαστικών. Ο Lewis Hamilton έχει ως μοναδικό στόχο την νίκη, έχοντας την παράδοση με το μέρος του, καθώς έχει κερδίσει άλλες 4 φορές εκεί, όντας ο πολυνίκης στην Κίνα.

Αυτό δε θα πρέπει να σημαίνει πως ο Sebastian Vettel δε θα προσπαθήσει να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη νίκη, γνωρίζοντας ότι η χάραξη της πίστας είναι αρκετά σκληρή με τα ελαστικά. Η μάχη επικεντρώνεται γύρω από αυτούς τους δύο, αλλά οι Valtteri Bottas και Kimi Raikkonen θα πρέπει να παλέψουν για την τρίτη θέση στο βάθρο, εκτός κι αν υπάρχει καθαρό προβάδισμα ενός μονοθεσίου.

Για το 3ήμερο, έχουν οριστεί τα πολύ μαλακά, τα μαλακά και τα μεσαία ελαστικά, ενώ κλασικά οι ζώνες DRS θα είναι δύο, με τη μία να βρίσκεται στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και τη δεύτερη στην πίσω μεγάλη ευθεία, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στο καλεντάρι. Οι καιρικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχή την Παρασκευή και την Κυριακή.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία

Η πρώτη νίκη της Red Bull, το 2009

Η τελευταία νίκη του Schumacher

Ο Hamilton στην αμμοπαγίδα

Η μάχη των Hamilton-Vettel, το 2010

Τα περσινά highlights

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...