Στη Κίνα μια ιδιοκτήτρια ενός Tesla Model X έχει καταθέσει μήνυση κατά της Tesla, ζητώντας από αυτή ως αποζημίωση το ποσό των 8 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 1,07 εκατ. ευρώ), μιας και όπως ισχυρίζεται, μετά από ατύχημα, δεν λειτουργούσαν οι falcon πόρτες του μοντέλου.

H Lee Tada, η ιδιοκτήτρια του Model X, καθόταν στη δεύτερη σειρά των καθισμάτων με τον φίλο της, με τον σοφέρ της να οδηγεί το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την Tada, ενώ κινούνταν περίπου με 75 χλμ/ώρα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και χτύπησε το τσιμεντένιο στηθαίο, περιστράφηκε 180 μοίρες και πάνω του έπεσε ο οδηγός ενός Ford Focus. Από το ατύχημα προκλήθηκε πυρκαγιά, με την Tada να δηλώνει πως οι falcon πίσω πόρτες του αυτοκινήτου δεν λειτουργούσαν μετά το ατύχημα, με την ίδια και τον φίλο της να αναγκάζονται να βγούνε από το αυτοκίνητο μέσω των μπροστινών πορτών, ενώ άκουσαν τις μπαταρίες του αυτοκινήτου να εκρήγνυνται.

Ο οδηγός από το ατύχημα τραυματίστηκε και θα χρειαστεί να καθίσει 40 ημέρες στο νοσοκομείο, ενώ η Tada έσπασε την μύτη της και έκοψε το κάτω χείλος της. Η Tesla Κίνας αρνείται να πληρώσει το ποσό που ζητά η Tada, υποστηρίζοντας πως το ατύχημα έγινε με μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 75 χλμ/ώρα που υποστηρίζει η Tada. Η Tesla συμπλήρωσε πως βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κίνας, προκειμένου να διαπιστώσουν τις πραγματικές αιτίες του ατυχήματος, λέγοντας πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το ατύχημα έγινε με μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 75 χλμ/ώρα, ενώ φωτιά δεν πήρε μόνο το ηλεκτρικό μοντέλο της, αλλά και το βενζινοκίνητο Focus.