Με την Renault να μας έχει ήδη δείξει το πρώτο teaser video του νέου Megane RS, διέρρευσε σήμερα η πρώτη φωτογραφία του αυτοκινήτου, κάτι που ενισχύει το γεγονός ότι τα αποκαλυπτήρια του ενδέχεται να γίνουν στα πλαίσια του αγώνα της Formula 1, στο Μονακό, στα τέλη του μήνα.

Από την συγκεκριμένη φωτογραφία βλέπουμε το πίσω μέρος του νέου γαλλικού hothatch, και μπορεί ο επικεφαλής σχεδιασμού της γαλλικής εταιρίας, Stephane Janin, να έχει δηλώσει ότι το νέο Megane RS δεν θα έχει κραυγαλέο επιθετικό σχεδιασμό, αλλά έναν πιο ήπιο, περισσότερο εκλεπτυσμένο, προσωπικά, όμως, αυτό που διακρίνω είναι ένα άκρως αγριεμένο κ@λο, με έντονα χαρακτηριστικά.

Έτσι, μπορεί να λείπει μια μεγάλη αεροτομή, αλλά ο διαχύτης είναι μεγάλος και βαθύς, ενσωματώνοντας την κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης. Ακόμα διακρίνονται τα αρκετά φουσκωμένα φτερά, καθώς και οι πολύ μεγάλοι τροχοί.

Αναφορές θέλουν το μοντέλο να εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο 1.800αρη turbo κινητήρα που φορά το Alpine A110, που στη περίπτωσή του αποδίδει 252 άλογα. Στο Megane RS ο κινητήρας αναμένεται να αποδίδει 300+ άλογα και να συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με rev-matching τεχνολογία, που παρουσίασε η Nissan στο 370Z, είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επίσης υπάρχουν φήμες πως αντί για τον 1.800αρη κινητήρα, κάτω από το καπό του νέου Megane RS θα βρίσκεται ένας 2,0-λιτρος turbo.

Επίσης διέρρευσαν και δύο φωτογραφίες που δείχνουν τα φουσκωμένα φτερά του μοντέλου.