Hamilton: Παρόμοια η πρόοδος με τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Από τη Red Bull Racing περιμέναμε το μεγαλύτερο πακέτο αναβάθμισης στην Ισπανίας, αλλά και η Mercedes δεν πήγε πίσω. Οι τεχνικοί στο Brackley ετοίμασαν ένα μεγάλο πακέτο, με νέο και πιο ελαφρύ κιβώτιο, νέα ανάρτηση, αλλά και πολλά νέα αεροδυναμικά στοιχεία στην φανερά αδυνατισμένη και πιο ισορροπημένη πλέον W08.

Τόσο στο FP1 όσο και στο FP2, οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, αφήνοντας πίσω τη Ferrari, δείχνοντας ότι οι αναβαθμίσεις αποδίδουν καλά. Παρά τους χρόνους και τις πρώτες θέσεις, ο Hamilton παραμένει προσγειωμένος, υπογραμμίζοντας πως το βήμα που πέτυχαν είναι πάνω-κάτω ίδιο με αυτό της Scuderia, συνεπώς δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά στη μεταξύ τους μάχη.

Είναι σίγουρα ένα βήμα προς τα εμπρός. Όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά για να έχουμε αυτή την αναβάθμιση εδώ, όπως έκανε κάθε ομάδα. Έχουν κάνει σπουδαία δουλειά με το πακέτο για να προχωρήσουμε σε αυτή τη μάχη και να μας κάνουν πιο δυνατούς. Όλα έχουν μετακινηθεί προς τα εμπρός. Στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει τίποτα, η διαφορά με τη Ferrari φαίνεται πως είναι στο ένα δέκατο, όπως ήταν και στον τελευταίο αγώνα. Και οι δύο έχουμε κάνει πανομοιότυπο βήμα. Βασικά, είναι ένα δείγμα χρόνου, το βάζεις στο μονοθέσιο και παίρνεις ένα ή δύο δέκατα, ό,τι κι αν είναι συνήθως, και αυτό είδαμε σήμερα.

Έχει γίνει πολλή δουλειά γι’ αυτή την αναβάθμιση. Φανταστική δουλειά από όλους στο εργοστάσιο. Ενώ είναι ένα τεράστιο πακέτο, όταν οδηγείς το μονοθέσιο -η διαφορά συγκριτικά με τις δοκιμές είναι η μέρα με τη νύχτα- φαίνεται πως είναι ένα μικρό βήμα σε παγκόσμια κλίμακα. Αλλά, είναι μια βελτίωση και αυτό που θέλαμε.

Και ο Bottas επαινεί τη δουλειά των μηχανικών του, λέγοντας πως το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί, αλλά θεωρεί ότι η Ferrari είναι εκεί για μια κλειστή μάχη.

Είναι ένα καλύτερο μονοθέσιο σε σχέση με αυτό που είχαμε στην Ρωσία. Αυτό είναι το βασικό. Μπορείτε να δείτε τη σκληρή δουλειά που έγινε από την ομάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι βελτιώθηκαν. Ίσως οι βελτιώσεις μας να είναι πιο ορατές απ’ ό,τι στους άλλους, αλλά είμαι σίγουρος ότι η μάχη θα είναι πολύ κλειστή για άλλη μια φορά.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...