Μετά από τις κατατακτήριες του Σαββάτου, ο Sebastian Vettel γνώριζε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Η διαφορά το Σάββατο ήταν πολύ μικρή, ενώ ο αγωνιστικός ρυθμός της Mercedes την Παρασκευή ήταν πολύ καλός, έτσι ο Γερμανός ήξερε ότι ο αγώνας απέναντι στον Lewis Hamilton θα είναι έντονος.

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν είχε τον αγώνα που θα ήθελε, και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι και ο Valtteri Bottas. Η Mercedes αποφάσισε να κρατήσει έξω τον Φινλανδό, έτσι ο Seb τον έφτασε κι έχασε χρόνο πίσω του, αφού δεν κατάφερε να τον προσπεράσει αμέσως, βλέποντας τον Hamilton να πλησιάζει. Αυτό ήταν ίσως καθοριστικό σύμφωνα με τον ίδιο, ρισκάροντας την προσπέραση στον Bottas, αφού έπαιζε σκληρή άμυνα.

Δεν είμαι χαρούμενος, η νίκη ήταν εδώ. Ο Lewis είχε την πολυτέλεια να μείνει έξω και να επιλέξει διαφορετικά ελαστικά. Ήξερα ότι θα φτάσω τον Valtteri και ότι δε θα τον έβαζαν μέσα. Πήγαινε παντού και τον χρησιμοποίησαν για να με μπλοκάρουν. Κατάφερε να έχει μια καλή έξοδο από το chicane, έτσι δεν μπόρεσα να το κάνω την πρώτη φορά. Τη δεύτερη φορά, έπρεπε να βρω έναν διαφορετικό τρόπο, ακόμα κι αν έπρεπε να πατήσω στο γρασίδι. Ήταν πολύ κλειστή μάχη, πήγα για την εσωτερική, μετά για την εξωτερική και μετά πάλι για την εσωτερική, αλλά σχεδόν έχασα τον έλεγχο επειδή είχα ανοιχτό το DRS, αλλά δούλεψε. Έχασα πολύ χρόνο από αυτό.

Εκτός από αυτό, ο Vettel βρέθηκε προ εκπλήξεων, όταν είδε δίπλα του τον Hamilton μετά το τελευταίο pit stop. Από εκεί και πέρα, ο οδηγός της Mercedes είχε ταχύτερα ελαστικά και δεν μπορούσε να κρατήσει τη νίκη, η οποία δικαίως πέρασε στα χέρια του αντιπάλου του, γι’ αυτό και του δίνει συγχαρητήρια.

Δεν ξέρω τι έγινε στο τελευταίο stint. Όταν βγήκα από τα pits, έμεινα έκπληκτος από το πόσο κοντά ήταν, επειδή σκέφτηκα ότι ήταν 8 δευτερόλεπτα πίσω. Θα μπορούσε αυτή η διαφορά να δημιουργήσει ένα κενό. Πίστεψα ότι θα είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι και με πέρασε. Είχε ένα πολύ καλό τελευταίο κομμάτι και βγήκε πολύ καλά, έτσι κέρδισε τον αγώνα. Συγχαρητήρια, το πήρε δίκαια και δεν μπορείς να μην το αναγνωρίσεις αυτό.