Με 3,8-λίτρων κινητήρα η Porsche 911 GT2 RS

Σχετικά άρθρα

Ο Andreas Preuninger, ο επικεφαλής του GT τμήματος της Porsche σε πρόσφατη συνέντευξή του έκανε γνωστό πως η νέα γενιά της 911 GT2 RS θα φορά τον 3,8-λίτρων boxer κινητήρα, απορρίπτοντας έτσι τις φήμες που ήθελαν το μοντέλο να φορά έναν νέο 4,0-λιτρο boxer κινητήρα.

Ο biturbo κινητήρας της 911 GT2 RS θα φορά μεγαλύτερα turbo που θα σηκώνουν περισσότερη πίεση, νέα ελαφριά εξάτμιση και θα αποδίδει τουλάχιστον 650 άλογα με 750 Nm ροπής, διαθέτοντας και σύστημα ψεκασμού νερού για καλύτερη ψύξη και βελτιωμένη απόδοση, παρόμοιο με αυτό της BMW M4 GTS. Το σύστημα θα έχει ντεπόζιτο χωρητικότητας 5 λίτρων, που θα αδειάζει μετά από τρεις γρήγορους γύρους στο ‘Ring και έτσι ο οδηγός θα πρέπει να το ξαναγεμίσει νερό. Το μοντέλο θα ζυγίζει λιγότερο από 1.500 κιλά, αρκετά πιο λίγα από τα 1.675 κιλά της 911 Turbo S, με το αυτοκίνητο να φημολογείται πως θα μπορεί να σημειώνει χρόνο στο Nurburgring κοντά στα 7 λεπτά. Στη μείωση του βάρους θα συμβάλει και το γεγονός πως τα τζάμια θα είναι κατασκευασμένα από Gorilla Glass.

Η γερμανική εταιρία θα προσφέρει αρκετό πρόσθετο εξοπλισμό στην 911 GT2 RS, ανάμεσά τους και το Weissach πακέτο που θα μειώνει το βάρος ακόμη 30 κιλά, όπως συμβαίνει και στην 918 Spyder. Το πακέτο θα περιλαμβάνει ζάντες από μαγνήσιο (-12 κιλά), roll cage από τιτάνιο (-7 κιλά), carbon οροφή, ενώ θα δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να αφαιρέσει το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το μοντέλο θα προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο PDK κιβώτιο και όχι με χειροκίνητο, με την κίνηση να περνά στον πίσω άξονα μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού.

Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα, ενώ θα έχει τελική ταχύτητα 340+ χλμ/ώρα. Η παρουσίασή της νέας 911 GT2 RS θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

ΠηγήTotal 911

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...