Η GM, η Opel και η PSA, μέσω εκπροσώπων τους δήλωσαν πως η πώληση της Opel θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 του Ιούλη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση και οι τρεις πλευρές επιβεβαιώνουν πως η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, με την 31 του Ιούλη να αποτελεί την πρώτη συντομότερη δυνατή ημερομηνία ολοκλήρωσης του deal.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών κατέστη δυνατή επειδή η GM συμφώνησε να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας των 7.700 εργαζομένων της Opel στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής εταιρίας, στο Rüsselsheim, της Γερμανίας, ενώ εγγυήθηκε και τις συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις.

Επίσης, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine ο CEO της Opel, Karl-Thomas Neumann, θα παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, επειδή έχει διαφορετική οπτική σε ότι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Φήμες τον θέλουν να πηγαίνει στην Audi.

Τέλος δες και το πως θα μπορούσε να μοιάζει το μεγάλο SUV που ετοιμάζει Opel, μέσα από τις renderings φωτογραφίες του Kleber Silva.

  • SAMURAI-66

    Για τους γαλλους τεραστια χαρα που θα βαλουν στο χερι οτι ονειρευονται φτανοντας σε αποσταση αναπνοης απο τους μεγαλους κολοσσους της αυτοκινητοβιομηχανιας προτασοντας το σημα τους σαν ενας απο τους πλεον δυναμικους αντιπαλους και για το νεοαποκτηθεις παιδι τους opel ευκαιρια να φωναξει μετα απο χρονια τραγικα καταστροφικης πτωσης……. https://uploads.disquscdn.com/images/5477a31bfe60c5467322a7a481f12b3f37864d835e96d79d0198ccb82243dce7.jpg

    • panos

      το σωστο ειναι : επιτελους τελος η ομηρια της opel απο την gm, η οποια gm εχει καταστρεψει πολλες εταιρειες, μια ειναι saab, η opel γλιτωσε..