Με την Tesla να είναι έτοιμη για την επίσημη παρουσίαση του Model 3, τον επόμενο μήνα, δεν χρειάζεται να περιμένεις τις press φωτογραφίες για να δεις κάθε λεπτομέρεια του νέου μοντέλου της αμερικάνικης εταιρίας. Και αυτό γιατί πιάστηκε για ακόμα μια φορά ένα πρωτότυπο χωρίς ίχνος καμουφλάζ γύρω από τα κεντρικά της Tesla στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Η Tesla έχει ξεκινήσει από τα τέλη του Μάρτη την προ-παραγωγή του Model 3, παρακάμπτοντας το beta στάδιο κατασκευής του μοντέλου. Όπως βλέπεις η εμφάνιση του entry-level ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla είναι πρακτικά απαράλλαχτη σε σχέση με το concept, με το εσωτερικό του να μην έχει τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων, ούτε κάποιο προηγμένο Head-Up Display, αλλά μόνο μια κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 15 ίντσες.

Η εταιρία θα προσφέρει ελάχιστες επιλογές εξατομίκευσης στους ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα η Tesla θα δίνει την επιλογή στους ιδιοκτήτες του μοντέλου να επιλέξουν μονάχα το χρώμα του αμαξώματος αλλά και το μέγεθος από τις ζάντες που θα φορά αυτό. Τίποτα άλλο.

Επιπλέον, το λιτό εσωτερικό του Tesla Model 3 δεν έχει παραδοσιακούς αεραγωγούς, αλλά “σχισμές” στο ταμπλό για την διοχέτευση του αέρα στη καμπίνα, με τους αναλυτές να τονίζουν πως οι επιλογές αυτές εξοικονομούν στην Tesla χρόνο και χρήμα, τόσο από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, όσο και από τη διαδικασία παραγωγής.

Το Model 3 έχει μήκος 4,7 μέτρα, με τα 0-96 χλμ/ώρα στην ταχύτερη έκδοση του να τα κάνει σε 5,6 δευτερόλεπτα. Μπορεί να μεταφέρει έως και 5 ενήλικες, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία 346 χλμ, ενώ η χρήση του δικτύου Supercharger θα γίνει με πληρωμή.

Οι πρώτες παραδόσεις του Model 3 θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα και αρχικά θα προσφέρονται μόνο οι δικίνητες εκδόσεις, με την τετρακίνηση να γίνεται διαθέσιμη από τις αρχές του επόμενου έτους.