Video δείχνει πολλά στοιχεία της Aston Martin Valkyrie

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες μέρες είδες τις πρώτες φωτογραφίες από την έκδοση παραγωγής της Aston Martin Valkyrie, και σήμερα -μέσω του παρακάτω video- μπορείς να επεξεργαστείς περαιτέρω τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του hypercar που ετοιμάζει η βρετανική εταιρία, μαζί με την Red Bull.

https://youtu.be/d0rSvS0ciYg

Από αυτό βλέπεις πως το να μπει κανείς μέσα στο hypercar δεν είναι και το πιο εύκολο πράγματα, με τον πίσω διαχύτη να είναι πραγματικά τεράστιος. Για πρώτη φορά βλέπουμε επίσης και τον σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων του Valkyrie που θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Τo hypercar θα αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα και θα είναι ένα μονοθέσιο της F1 για τους δημόσιους δρόμους, έχοντας ένα μοναδικό κάθισμα οδηγού. Βλέπεις η Aston Martin θα σαρώνει τρισδιάστατα το σώμα του οδηγού, προκειμένου να δημιουργήσει το κάθισμα του ανάλογα με τον δικό του σωματότυπο. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος ιδιοκτήτης χάσει ή πάρει βάρος, τότε δεν θα κάθεται σωστά στο κάθισμα και θα χρειαστεί να ξαναγίνει 3D σάρωση για να δημιουργηθεί ένα νέο κάθισμα. Η βρετανική εταιρία θα παίρνει τα μέτρα κάθε τυχερού ιδιοκτήτη για να φτιάξει το κάθισμα, και μετά θα τοποθετηθεί στην σωστή θέση τα πεντάλς και το τιμόνι.

Κίνηση παίρνει από έναν ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Cosworth 6,5-λίτρων, που επωφελείται από την τεχνογνωσία της εταιρίας στην F1. Διαθέτει ένα ελαφρύ υβριδικό σύστημα προερχόμενο από την Rimac, που αντλεί έμπνευση από τα μονοθέσια της F1, λειτουργώντας ως ένας μεγάλος πυκνωτής, με απόδοση 80 ίππους.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο σειριακό κιβώτιο που θα κατασκευάσει ειδικά για το μοντέλο η Ricardo. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι θα πιάνει τα 0-320 χλμ/ώρα σε περίπου 10 δευτ, με τα 320-0 χλμ/ώρα να γίνονται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 250 μίλια/ώρα (402 χλμ/ώρα), με την πλευρική του επιτάχυνση να φτάνει το εξωπραγματικό νούμερο για αυτοκίνητο δρόμου, των 4,5 G.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...