O Billy Monger, που έχασε τα πόδια του από το ατύχημα, θέλει να τρέξει στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Απρίλιο, και μη έχοντας ακόμα συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ο Billy Monger είχε ένα φρικτό ατύχημα σε αγώνα του βρετανικού πρωταθλήματος Formula 4 στο Donington Park. Το αποτέλεσμα ήταν δυστυχώς να χάσει και τα δύο του πόδια, από τα γόνατα και κάτω, καθώς παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να σωθούν τα άκρα, οι γιατροί του νοσοκομείου στο Nottingham αναγκάστηκαν να προβούν στον ακρωτηριασμό, λόγω της βλάβης που υπέστησαν από το ατύχημα.

Η crowdfunding κοινότητα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της, μιας και δημιουργήθηκε μια καμπάνια από την ομάδα (JHR Developments) και την οικογένεια του άτυχου νεαρού. H ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από τεράστια, καθώς μαζεύτηκε πάνω από 1 εκατ. δολάρια, με πολλούς οδηγούς της F1 (και όχι μόνο) να δίνουν το παράδειγμα, με τα χρήματα που μαζεύτηκαν να ήταν 317% περισσότερα από τον αρχικό στόχο.

Ο Monger σήμερα είναι εκτός νοσοκομείου και καταστρώνει τα σχέδια του για να βρεθεί και πάλι μέσα σε ένα μονοθέσιο. Τον ερχόμενο Νοέμβριο, μόλις 7 μήνες μετά το ατύχημα, θα τρέξει στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος αντοχής VDEV Proto, με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρωτότυπο, το οποίο θα δοκιμάσει σύντομα. Η επιστροφή του στους αγώνες είναι μέρος του απώτερου μελλοντικού του στόχου, που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans το 2020. Μακάρι να τον πραγματοποιήσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...