Η Tesla συζητά να “ανοίξει” το δίκτυο ταχυφορτιστών της σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Σχετικά άρθρα

Την ώρα που η Tesla γιορτάζει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο, αυτό του 100.000στου Model S, αναφορές θέλουν την εταιρία του Elon Musk να συζητά με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου αυτές να μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο ταχυφορτισών της, αυτό των Superchargers.

Αυτό έκανε γνωστό ο CTO της Tesla, ο JB Straubel κατά τη διάρκεια μια εκδήλωσης που αφορούσε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ. Η Tesla ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες πως θα διπλασιάσει το δίκτυο ταχυφορτιστών της.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla βρίσκεται πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με τις αρχές της πόλης της Σαγκάη, προκειμένου να κατασκευάσει εκεί ένα νέο εργοστάσιο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδος, με την κινέζικη νομοθεσία να αναφέρει πως όσα αυτοκίνητα δεν κατασκευάζονται στη χώρα, επιβαρύνονται με φόρο εισαγωγής 25%, ενώ για να μπορέσει μια εταιρία να κατασκευάσει τα δικά της μοντέλα στη Κίνα, θα πρέπει να συνεργαστεί αναγκαστικά με μια τοπική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως και με στόχο να δεκαπλασιάσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων μέσα στην επόμενη δεκαετία, η αγορά της θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ώστε η Tesla να πιάσει τον στόχο των 500.000 πωλήσεων ετησίως που έχει θέσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...