Άδεια μένει η θέση του επικεφαλής της ομάδας, καθώς και του διευθύνοντα συμβούλου της Sauber F1 Team, καθώς η Monisha Kaltenborn αποφάσισε ότι θα σταματήσει άμεσα να εργάζεται στην ελβετική ομάδα. Η Kaltenborn πήγε στην ομάδα το 2000, ως επικεφαλής του νομικού τμήματος, για να γίνει CEO, τον Ιανουάριο του 2010, όπου πήρε και μετοχές της εταιρίας.

Όταν η Longbow Finance αγόρασε την ομάδα, πέρσι το καλοκαίρι, ο ιδρυτής της, Peter Sauber, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, με την Kaltenborn να διατηρεί την θέση της, αλλά να ρευστοποιεί τις μετοχές της. Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι της αποχώρησης της Kaltenborn, αλλά λέγεται ότι υπήρχαν διαφορές από τις δύο πλευρές στο πως θα λειτουργεί η ομάδα.

 • Gestione Sportiv@

  Καταρχάς, θέλω να πω πως την συγκεκριμένη γυναίκας της βγάζω το καπέλο, γιατί αυτήν την εφταετία ως CEO της Sauber και την τελευταία πενταετία ως Αγωνιστική Διευθύντρια της Sauber F1 τα πήγε περίφημα!!!!!!!!
  Διαχειρίστηκε πολύ καλά μία εταιρία-ομάδα με πολλά οικονομικά προβλήματα και μπόρεσε να την κρατήσει σε ένα καλό επίπεδο, αν και την τελευταία διετία πάλευε με νύχια και με δόντια να κρατήσει στην “επιφάνεια του νερού” την ιστορική ομάδα.
  Τώρα, για την απομάκρυνσή της έχει να κάνει πιο πολύ με τις διαφωνίες με τους νέους ιδιοκτήτες της Sauber.
  Πιο πολύ σχετικά με τους οδηγούς και διάφορα θέματα διοίκησης και marketing.
  Πάντως, στον αγώνα του Baku χρέη αγωνιστικού διευθυντή θα ασκήσουν οι Beat Zehnder (team manager) και ο Jorg Zander (τεχνικός διευθυντής).
  Επικρατέστερο όνομα για την θέση του αγωνιστικού διευθυντή στη Sauber F1 είναι ο Colin Kolles, πρώην αγωνιστικός διευθυντής της HRT.

  • F1fan

   Επισης ακουστηκε πως υποψηφιοι ειναι οι Dave Ryan & Frederic Vasseur

 • Michael

  δεν θα πάθαινα έκπληξη αν έβλεπα και κανέναν Ron Dennis στην ομάδα… λέω εγώ τώρα….

 • nikos

  καθόλου φιλικό διαζύγιο με τα μαχαίρια να βγαίνουν πριν την απομάκρυνση