Η Uber “παραδίδει” τη Ρωσία

Σχετικά άρθρα

Η Uber βιώνει τη δεύτερη ήττα της σε μεγάλη αγορά, μετά την εγκατάλειψη της Κίνας και την πανηγυρική νίκη της αντιπάλου Didi Chuxing πέρυσι. Τώρα συγχωνεύεται με τη ρωσική Yandex, παραδίδοντας έτσι τα “κλειδιά” της ρωσικής της επιχείρησης,.

Η εταιρία με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο και η Yandex συνδυάζουν τις δραστηριότητες συνεπιβατισμού στη Ρωσία, με την Uber να επενδύει 225 εκατ. δολάρια και να παίρνει μερίδιο 36,6% στην νέα οντότητα. Η νέα εταιρία δεν έχει ακόμη ονομαστεί, αλλά η αξία της εκτιμάται στα 3,73 δισ. δολάρια.

Αντίθετα η Yandex θα επενδύσει 100 εκατ. δολάρια και θα έχει στην κατοχή της το 59,3% της καινούριας επιχείρησης. Μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της εκτοξεύτηκε 15% στη Μόσχα σε 1.881 ρούβλια, αγγίζοντας ιστορικά υψηλά.

Η συμφωνία με τη Yandex είναι η δεύτερη ήττα της Uber σε μεγάλη αγορά: πέρυσι η εταιρία εγκατέλειψε την Κίνα, με αντάλλαγμα ένα μερίδιο 17,5% στην αντίπαλο Didi Chuxing, αφότου έχασε πάνω από δύο δισ. δολάρια ενόσω αντιμαχόταν την κινεζική ανταγωνίστρια.

Παρότι η Uber παραμένει η κυρίαρχη εταιρία στον τομέα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει βρεθεί σε θέση άμυνας εξαιτίας μιας σειράς σκανδάλων που οδήγησαν στην εκδίωξη του συνιδρυτή Travis Kalanick από τη θέση του CEO. Η συμφωνία με την Yandex αποτελεί κομμάτι μιας ανανεωμένης προσπάθειας της Uber να βελτιώσει τα έσοδά της, να περιορίσει τις απώλειες και να επιλύσει τα νομικά της προβλήματα.

Αυτή η συμφωνία είναι ένδειξη της εξαιρετικής μας ανάπτυξης στην περιοχή και βοηθά την Uber να συνεχίσει να χτίζει μια βιώσιμη παγκόσμια επιχείρηση,

ισχυρίστηκε ο Pierre-Dimitri Gore-Coty, επικεφαλής στην εταιρία για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο Tigran Khudaverdyan, επικεφαλής της Yandex.Taxi στη Ρωσία, θα γίνει ο CEO της νέας οντότητας, τόνισαν η Uber and Yandex. Οι δύο εταιρίες διαχειρίζονται συνολικά 35 εκατ. κούρσες το μήνα, ενώ θα αρχίσουν να δραστηριοποιούνται και στο Καζακστάν, στο Αζερμπαϊτζάν, στην Αρμενία, στη Λευκορωσία και στη Γεωργία. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...