Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες της νέας, 8ης, γενιάς της Phantom η οποία θα παρουσιαστεί στο κοινό στις 27 του Ιούλη στο Λονδίνο. Το αυτοκίνητο βλέπουμε πως αποκτά μια νέα χρωμιομένη γρίλια, στην κορυφή της οποίας υπάρχει το διάσημο αγαλματάκι της εταιρίας, το Spirit of Ecstasy. Ο σχεδιασμός της είναι εξελικτικός, όντας πιο επιβλητικός, με τα C-pillars να είναι πιο εντυπωσιακά και η βασική σχεδιαστική γραμμή είναι χαμηλότερη. H τιμή της αναμένεται να διατηρηθεί στα τωρινά επίπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα διαθέτει και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Υπάρχουν LED φωτιστικά σώματα, ο μπροστά προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, νέους αεραγωγούς, νέο τριάκτινο τιμόνι, μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με το αναλογικό ρολόι να διατηρείται.

Η νέα Phantom θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια, αλουμινένια, αρθρωτή πλατφόρμα της εταιρίας που έχει εξελιχθεί από το μηδέν και θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις νέες Rolls-Royce. Η Phantom θα εξακολουθήσει να προσφέρεται σε standard και LWB εκδόσεις, με τις coupe και drophead εκδόσεις να καταργούνται. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο γνωστός V12 που θα συνδυάζεται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, ενώ υπάρχουν φήμες που μιλούν τόσο για έναν plug-in υβριδικό κινητήρα, όσο και για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.