Στις 4 το πρωί, ξημερώματα Παρασκευής, σε λίγες ώρες δηλαδή θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της 8ης, γενιάς της Phantom, και παρότι εδώ και περίπου 10 μέρες έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες της, τώρα βλέπουμε τις πρώτες επίσημες του νέου υπερπολυτελούς μοντέλου της Rolls-Royce.

Το αυτοκίνητο βλέπουμε πως αποκτά μια νέα χρωμιωμένη γρίλια, στην κορυφή της οποίας υπάρχει το διάσημο αγαλματάκι της εταιρίας, το Spirit of Ecstasy. Ο σχεδιασμός της είναι εξελικτικός, όντας πιο επιβλητικός, με τα C-pillars να είναι πιο εντυπωσιακά και η βασική σχεδιαστική γραμμή είναι χαμηλότερη. H τιμή της αναμένεται να διατηρηθεί στα τωρινά επίπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα διαθέτει και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Υπάρχουν laser φωτιστικά σώματα, με LED φώτα ημέρας, ο μπροστά προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, νέους αεραγωγούς, νέο τριάκτινο τιμόνι, μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με το αναλογικό ρολόι να διατηρείται.

Η νέα Phantom θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια, αλουμινένια, αρθρωτή πλατφόρμα της εταιρίας που έχει εξελιχθεί από το μηδέν και θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις νέες Rolls-Royce. Η Phantom θα εξακολουθήσει να προσφέρεται σε standard και LWB εκδόσεις, με τις coupe και drophead εκδόσεις να καταργούνται. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο γνωστός V12 κινητήρας, χωρητικότητας 6.75-λίτρων, με την απόδοση του να ανέρχεται στα 563 άλογα και τη ροπή του στα 900 Nm. Αυτός συνδυάζεται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, ενώ υπάρχουν φήμες που μιλούν τόσο για έναν plug-in υβριδικό κινητήρα, όσο και για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.