Η επόμενη γενιά του Duster θα παρουσιαστεί από την Dacia στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τον Francois Mariotte, τον επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρίας, θα προσφέρεται αποκλειστικά ως πενταθέσιο, ακυρώνοντας έτσι τις φήμες που το ήθελαν να κυκλοφορεί και σε επταθέσια διάταξη.

Οι πωλήσεις του νέου Duster, που θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα βασίζεται στην CMF πλατφόρμα που έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα της Renault και Nissan, θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2018.

Το μήκος του αναμένεται να φτάσει τα 4,5 μέτρα (4,31 μέτρα το τωρινό) και θα εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προερχόμενοι από την “μητρική” Renault και σχεδιαστικά, ίσως αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο Duster Oroch που είδαμε τον Οκτώβριο του 2014 στην έκθεση του Σάο Πάολο.

Τέλος, μηχανικά αναμένεται να εφοδιάζεται με τον 1.2-λίτρων κινητήρα βενζίνης της “μαμάς” εταιρίας, απόδοσης 130 ίππων, καθώς και τον 1.5- και 1.6-λίτρων πετρελαιοκινητήρα, απόδοσης 110 και 130 ίππων αντίστοιχα.